pátek 18. října 2024

Červenka dres s číslem 10 nakonec neoblékne

Hokejový útočník Roman Červenka na svém dresu číslo deset nosit nebude. Vyřazená desítka bude stále viset pod stropem. Červenka se nakonec rozhodl pro číslo devatenáct.

Roman Červenka během pondělní konference

Roman Červenka během pondělní konference
Zdroj: Profimedia

  • Roman Červenka během pondělní konference
  • Zdroj: Profimedia

Roman Červenka poslední dobou zaujal nejen svým příchodem do Pardubic, ale i oznámením, že by na svém dresu chtěl nosit oblíbenou desítku. V jiném klubu by to nebyl problém, ale v Pardubicích dres s číslem deset už visí pod stropem.

Pardubice dres s tímto číslem vyřadily na počest dvou hráčů, Jiřího Šejby a Josefa Palečka. Osmatřicetiletý Červenka nosil desítku téměř po celou dobu své kariéry a zažil s ní své největší úspěchy jak na klubové úrovni, tak v reprezentaci. Červenka měl zájem o dres s desítkou i v Pardubicích.

„Budeme se snažit to domluvit,“ řekl na pondělní tiskové konferenci majitel pardubického klubu Petr Dědek. Šéf pardubického hokeje skutečně oslovil hokejové legendy s otázkou, zda by byli ochotni, aby se dres s číslem deset dostal opět do hry. Oba bývalí skvělí hráči nakonec s návrhem souhlasili.

Pro někoho nevídaný nesmysl najednou dostal reálný obraz. Vyřazené číslo mělo jít opět do akce. Roman Červenka nakonec šanci nosit desítku nevyužil a vybral si číslo devatenáct.

„Obrovsky si vážím toho, že pánové Paleček a Šejba mi chtěli umožnit, abych hrál s číslem 10. Oba jsou legendami Dynama i národního týmu a opravdu moc si toho vážím. Já ale naprosto respektuji historii a tradici Dynama Pardubice. Proto jsem se rozhodl, že číslo 10, které je mé nejoblíbenější, na mém dresu nebude. V Dynamu budu nosit číslo 19,“ sdělil na klubovém webu Červenka.

Zdroj: hcdynamo.cz

Související

Hráči Dynama v Lize mistrů končí
Hokej CHL

Dynamo nestačilo na Sheffield a v Lize mistrů končí

Dynamo deklasovalo Plzeň
Hokej Tipsport ELH

Pardubice se dotáhly na první Litvínov

Roman Will v brance Pardubic.
Hokej CHL

Pardubice bez trenéra podlehly v Lize mistrů finským Pelikánům

Marek Zadina
Hokej Tipsport ELH

Zadina skončil v Dynamu, rezignoval na post hlavního trenéra