čtvrtek 19. září 2024

Červenec na streamu: Šestice tipů na první polovinu letních prázdnin

Letní sezóna bývá na novinky na streamovacích službách skoupá, ale letos bude z čeho vybírat.

Oni naklonovali Tyrona

Záběr z filmu Oni naklonovali Tyrona
Zdroj: Netflix

  • Záběr z filmu Oni naklonovali Tyrona
  • Zdroj: Netflix

Na konci června sice vyšly seriály jako pokračování Sexu ve městě, třetí řada Zaklínače či česká fantasy série Vědma, které mají potenciálně zaháčkovat diváky během léta, ale přesto červenec nabídne řadu zvučných premiér, které budou lákat k předplácení té či oné streamovací služby.

První červencový týden si na Netflixu odbyde premiéru hudební dokument Wham!, který, jak název napovídá, přiblíží divákům vznik i rozpad kapely, která se chlubí jedním z největších vánočních hitů všech dob. Skladbě Last Christmas je v období adventu takřka nemožné se vyhnout obdobně jako písni All I Want For Christmas Is You.

Dokument zachycuje osudové setkání George Michaela a Andrewa Ridgeleyho jako teenagerů a následně mapuje jejich vzestup na vrchol slávy i pohled do zákulisí skupiny během největšího úspěchu. Snímek natočil dokumentární režisér Chris Smith, který má na kontě například chválený FYRE: Největší večírek, co nikdy nebyl. Premiéra: 5. 7.

Dne 13. 7. má na Apple TV+ premiéru mysteriózní krimi seriál Full Circle od oscarového režiséra Stevena Soderbergha. Příběh se točí kolem vyšetřování nepovedeného únosu, které odhalí dlouho skrývaná tajemství, která spojují různé postavy a kultury v současném New Yorku. Šestidílná minisérie se opírá o hvězdné obsazení v čele s Claire Danes, Zazie Beetz, Timothy Olyphantem a Dennisem Quaidem.

Nejkurióznějším tipem na červenec je sci-fi komedie Oni naklonovali Tyrona z dílny Netflixu. Série děsivých událostí přivede nesourodou trojku s tváří Jamieho Foxxe, Johna Boyegy a Teyonah Parris na stopu hanebného vládního spiknutí. Těmi děsivými událostmi je myšlen mimo jiné fakt, že Foxxova postava na začátku filmu zemře, aby se následně probudila v posteli a zjistila, že byla naklonována. Snímek s neobvyklou synopsí má velmi zdařilý trailer. Jedinou vadou na kráse může být fakt, že snímek natočil debutující Juel Taylor, který se podílel na scénáři ke Creedovi II a průměrnému Space Jam: Nový začátek. Premiéra: 21. 7.

Steven Soderbergh není jediným známým režisérem, který v červenci vytasí svou televizní novinku. Dne 23. 7. má na streamovací službě Paramount+ premiéru akční thriller Special Ops: Lioness od tvůrce Taylora Sheridana, mimo jiné autora seriálu Yellowstone. Seriál se inspiroval skutečným programem americké armády. Hlavní hrdinkou je Joe (Zoe Saldana), která se snaží najít rovnováhu mezi osobním a profesním životem jako špička CIA ve válce proti terorismu. V dalších rolích se představí Nicole Kidman či Morgan Freeman.

Seriál má premiéru v USA na Paramount+. Čeští diváci by se ho měli dočkat na SkyShowtime, ale zřejmě o něco později než v případě americké premiéry.

O den později, 24. 7., dorazí na televizní obrazovky dlouho očekávaný návrat Futuramy. Animovaný sci-fi seriál od tvůrců Simpsonových skončil po desáté sezóně v roce 2012. Nyní se konečně vrací oblíbená partička v čele s týpkem Fryem, kyklopkou Leelou a zhýralým robotem Benderem a to v deseti nových dílech na Disney+. Navíc dalších deset epizod bylo již objednáno.

Závěrečným tipem na našem seznamu je druhá řada Dobrých znamení (v originále Good Omens) podle knižní předlohy Terryho Pratchetta a Neila Gaimana. První sérii se zdařile povedlo kombinovat fantasy prvky s britským humorem. Hlavními postavami jsou anděl Azirafal (Michael Sheen) a démon Crowley (David Tennant), kteří žijí na Zemi mezi smrtelníky. Druhá sezóna by měla přímo navazovat na konec první řady a opět nabídne šest epizod. Všech šest dílů opět zrežíroval Douglas Mackinnon. Premiéra: 28. 7. na službě Amazon Prime.

Autor: Šimon Mitro

Související

Brad Pitt a George Clooney ve filmu Wolfs
Film a TV Streaming

Září na streamu: Batmanovský Tučňák a Stallone jako Král Tulsy

Záběr z filmu S tebou nikdy (2024)
Film a TV Streaming

Kde sledovat nejúspěšnější filmy letošního roku?

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix zvyšuje ceny. Předplatitelé zaplatí o několik desítek korun více

Záběr z filmu Amerikánka
Film a TV Kino

Září v kinech: Návrat Beetlejuice a očekávaná Amerikánka