Červená čára před ministerstvem. Milion chvilek chce Blažkovu hlavu

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek čelí výzvě Milion chvilek k rezignaci. Aktivisté před jeho ministerstvem nakreslili červenou čáru.

čára

Červená čára před ministerstvem spravedlnosti
Zdroj: Twitter

  • Červená čára před ministerstvem spravedlnosti
  • Zdroj: Twitter

Rezignaci ministra spravedlnosti Pavla Blažka důrazně žádá spolek Milion chvilek pro demokracii a pro zdůraznění svého požadavku dnes dopoledne nakreslili členové sdružení červenou čáru před pražskou budovu ministerstva spravedlnosti. Ta má symbolizovat vymezení demokratického hřiště, jehož prostor Blažek překračuje svými zájmy v kauze kupčení městských bytů v Brně. "Ohrožuje tím důvěru lidí v politiku. To je nepřijatelné. Proto se proti tomu budeme vymezovat tak dlouho, dokud bude ve funkci,“ napsal na svém twitterové účtu spolek.

Už před pár dny poslal spolek otevřený dopis premiérovi Petru Fialovi, kde jej vyzývá, aby Blažka z funkce odvolal. Tvrdí v něm, že ministr je ve střetu zájmů, protože jeho kolegové z ODS v čele s Otakarem Bradáčem čelí vyšetřování ve zmíněné kauze, a on ze své ministerské pozice žádá informace od nejvyššího státního zástupce Igora Stříže i od vrchního státního zástupce z Olomouce. Fiala k věci řekl, že důvod pro Blažkovo odvolání nevidí a věc považuje za uzavřenou.

Autor: Jan Skala

Související

457694760_1045270090934121_8797002143869048302_n
Domácí

Místní rozvoj potřebuje krizového manažera. Rakušan nasazuje Kulhánka

profimedia-0915873260
Domácí

Platy ve veřejném sektoru vzrostou o 1400 korun

dutý Topol
Domácí

Koalice SPOLU jako terč kritiky. ODS tímto projektem tratí, tvrdí Topolánek

Ministr financí Zbyněk Stanjura.
Domácí

Podle Stanjury bude třeba nová koaliční smlouva. Digitalizace zůstane bezprizorní