neděle 29. září 2024

Červen na streamu: Nejnabitější měsíc roku přinese Rod draka, Medvěda či Bandu

Červen přinese řadu očekávaných seriálů. Svá esa z rukávu vytasí Disney, Max i Netflix.

Promo ke čtvrté řadě Bandy.

Promo ke čtvrté řadě Bandy.
Zdroj: Amazon Studios

  • Promo ke čtvrté řadě Bandy.
  • Zdroj: Amazon Studios

Prvním dílkem letní skládačky je další hraný seriál ze světa Star Wars s podtitulem Akolytka. Série je zasazena před události Skryté hrozby do doby, kdy galaxii vládli Jediové. Synopse zní: „Při vyšetřování šokujícího zločinu postaví uznávaný mistr Jedi (Lee Jung-jae) proti nebezpečné bojovnici z minulosti (Amandla Stenberg). Jak se objevují další stopy, vydávají se po temné stezce, kde zlověstné síly odhalují, že vše není tak, jak se na první pohled zdá.“ První dva díly z celkových osmi uvede Disney+ již 4. června. Zbylých šest bude uváděno v týdenních intervalech.

Největší filmovou streamovací událost dodá 7. června Netflix. Ten koupil práva pro vychvalovaný snímek Vrah naoko. Akční komedii natočil Richard Linklater. Hlavní roli si zahrál Glen Powell, který ztvárnil středoškolského učitele, jež se vydává za nájemného vraha a své klienty následně hlásí policii. Do jedné ze svých klientek se však zamiluje a spustí tak lavinu problémů. Snímek uvedl Netfix v květnu do několika amerických kin a film se také představil na filmových festivalech. Recenzí tak na Rotten Tomatoes je již 141 a většina kritiků je velmi spokojená. Průměrná známka činí 7,9 z 10.

Předplatitele bude chtít na léto zaháčkovat také Amazon Prime, který se 13. června vytasí se čtvrtou řadou komiksové Bandy. Amazon uvede první tři díly z celkových osmi čtvrté série The Boys najednou. Soudě dle upoutávek se diváci mohou těšit na další zvrhlé akční scény a boj Bandy s Homelanderem a dalšími členy Sedmičky. Fanoušky jistě potěší, že The Boys mají již potvrzenou i pátou sezonu.

Hutné kriminální drama přinese 14. června Apple TV+. David E. Kelley, tvůrce hitových sérií Sedmilhářky, Mělas to vědět či Goliáš, přichází s novou minisérií Nedostatek důkazů v hlavní roli s Jakem Gyllenhaalem. „Příšerná vražda otřese základy chicagské prokuratury. Ze zločinu je totiž podezřelý někdo z jejích řad, kdo nyní musí bojovat za udržení vlastní rodiny pohromadě,“ zní synopse série.

Nejočekávanější titul vytasí Max 16. června. Druhá série Rodu draka ze světa Hry o trůny přinese opět osm epizod. Boj o železný trůn vrátí na scénu Rhaenyru v podání Emmy D'Arcy, zlověstného Daemona s tváří Matta Smithe či Alicent Hightower ztvárněnou Olivií Cook. Epizody budou odvysílány v týdenních intervalech.

Američané se 27. června dočkají také třetí sezóny dramedy Medvěd, jež se svou druhou řadou ovládlo ceny Emmy i Zlaté glóby. Nervydrásající příběh šéfkuchaře Carmyho přinese všech deset dílů třetí série najednou. Čeští diváci by se na Disney+ měli dočkat později během července.

Autor: Šimon Mitro

Související

sleodvání
Světové dny Streaming

Den Binge-watchingu

Brad Pitt a George Clooney ve filmu Wolfs
Film a TV Streaming

Září na streamu: Batmanovský Tučňák a Stallone jako Král Tulsy

Záběr z filmu S tebou nikdy (2024)
Film a TV Streaming

Kde sledovat nejúspěšnější filmy letošního roku?

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix zvyšuje ceny. Předplatitelé zaplatí o několik desítek korun více