neděle 6. října 2024

Černý den jezdectví. Dvě osobnosti spáchaly sebevraždu v jediný den

Na jezdeckém kolbišti se nikdy nepotkali, přesto je jedna věc spojila. Filip Minařík a Alžběta Vyštajnová spáchali sebevraždu ve stejný den.

29216

Filip Minařík před třemi lety ukončil kariéru, před týdnem život.
Zdroj: www.jezdci.cz

  • Filip Minařík před třemi lety ukončil kariéru, před týdnem život.
  • Zdroj: www.jezdci.cz

O 4. září 2023 se bude v historii českého jezdectví psát černým písmem. V ten den totiž dobrovolně ze světa odešly dvě osobnosti spojené s tímto sportem. Zatímco Filip Minařík měl ve svých 48 letech už za sebou kariéru, která z něho udělal nejúspěšnějšího českého žokeje všech dob, Alžbětu Vyštajnovou mohly podobné úspěchy teprve čekat. Sportovní komentátoři se shodovali na tom, že byla jedním z největších českých talentů. U smrti obou sportovců policie vyloučila cizí zavinění, o motivech se ale spekuluje.

Filip Minařík trpěl depresemi už několik let. Mohl za to pád v létě roku 2020 v Mannheimu. Po něm byl několik měsíců v kómatu a následně kariéru ukončil. Podle webu jezdci.cz měl za sebou 1 770 vítězství na různých soutěžích v Evropě, ale i Dálném východě.

O důvodech, které ke stejnému činu vedly Alžbětu Vyštajnovou, se zatím pouze spekuluje. Faktem zůstává, že třiadvacetiletá dívka v uplynulých letech sbírala různé mistrovské tituly z oblastních i republikových klání. Poslední úspěch zažila pouhý týden před smrtí, kdy se zúčastnila noční Velké ceny Ptýrova.

Autor: Jan Skala

Související

750px-Brian_Epstein_in_1965
Hudba Výročí

Pátý Beatle by oslavil devadesátku. Jeho smrt předznamenala konec kapely

GV0CkC4WwAACt_W
Film a TV

Zemřel herec Karel Heřmánek. Podle policie spáchal sebevraždu na střelnici

GR4LZEkbQAA2JbV
Krimi

Narkoman se poléval benzínem a vzýval Alláhu, druhý chtěl skákat ze střechy

448493784_8022697721122062_295902301627697643_n
Zahraniční Video

Romane, skoč! Školačce hrozí osm let, povzbuzovala chlapce k sebevraždě