Česká centrála cestovního ruchu (CzechTourism) ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů České republiky oceňuje kvalitní tuzemské restaurace a cukrárny certifikátem Czech Specials. „Certifikát kromě určité prestiže spočívá v komunikačním zásahu. Proto všechny certifikované restaurace a cukrárny mají speciální sekci Ochutnejte Česko na nejnavštěvovanějším turistickém portálu kudyznudy.cz,“ říká v tiskovém prohlášení ředitel České centrály cestovního ruchu, Jan Herget.
Značku Czech Specials má kolem stovky gastro podniků v ČR a další se certifikují. Osvědčení o kvalitě Czech Specials udělují CzechTourism a Asociace kuchařů a cukrářů České republiky od roku 2018. Letos v rámci projektu zavedli také čestný titul a cenu „Nositel tradic české kuchyně“. Jako první toto ocenění získal majitel a šéfkuchař Zájezdního hostince U Jiskrů v Kbelnici Martin Jiskra.