středa 15. května 2024

Obří výpadek sociálních sítí: Terorismus, ovlivnění volebního Superúterý i vtípky

Lidé po celém světě mají problém s výpadkem Facebooku, Messengeru a Instagramu. Řeší to na sociální síti X, ta žádné problémy nemá. Řada Američanů se domnívá, že výpadek je kvůli dnešnímu volebnímu Superúterý. A další lidé se baví vtipnými reakcemi.

sociální sítě

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels

"Relace vypršela, přihlaste se znovu," tahle hláška se objevila na displejích řady uživatelů Facebooku. Přihlásit se ale nelze. Stejný problém oznámilo prostřednictvím downdetector.com za poslední hodinu přes 560 tisíc lidí.

"Nemohu se přihlásit," hlásí Diego Cardozo z Paraguaye. "Mě a všechny moje spolubydlící Facebook odhlásil a nemůžeme se znovu přihlásit," stěžuje si Dahlia z New Jersey ve Spojených státech stejně jako uživatelé ze Slovinska, Texasu, Německa, Kalifornie, Lotyšska, Francie a z dalších států.

"Kromě toho, že nejdou sociální sítě, mě vyděsilo, že se mi na mobilu přestala zobrazovat jména u uložených čísel. Volala jsem kamarádce, a ta to má stejně. Každopádně jsme doma trochu nervózní, aby tak nezačínal teroristický útok," řekla Minutovým zprávám Alena z Plzně.

Američané zase spekulují o souvislosti s volebním superúterým, které na dnešek připadlo a kdy největší množství států organizuje primárky.

Kromě sítí Facebook a Instagram je mimo provoz také platforma Messenger. Jediné, co pod společností Meta nemá výpadek, je WhatsApp.

Šéf komunikace společnosti Meta Andy Stone na sítí X potíže připustil. "Jsme si vědomi toho, že lidé mají potíže s přístupem k našim službám. Pracujeme na tom," napsal. "Je legrační že o výpadku informujete na konkurenční platformě," reagovala řada sledujících.

Parodický účet šéfa Mety Marka Zuckerberga na problémy reagoval promptně. "Lidi, snažím se to napravit. Facebook a Instagram jsou mimo provoz. Je to poprvé, co se snažím dělat technickou podporu. Jsem zvyklý, že lidé dělají práci za mě," hlásí.

Další vtípek zobrazuje šéfa sítě X Elon Musk jako Mistra Beana poté, co viděl pád Instagramu a Facebooku Marka Zuckerberga.

Rýpnul si i Elon Musk: "Pokud čtete tento příspěvek, je to proto, že naše servery fungují," napsal.

Přisadil si i oficiální účet sítě X. "Víme, proč jste všichni tady," reagoval na to že je momentálně jedinou velkou funkční sítí.

Související

IMG_9585
Ostatní

Tetování za statisíce. Influencerka se proslavila neobvyklým zjevem

sociální sítě
Zahraniční Eurovolby

Facebook a Instagram zabrání dezinformacím před eurovolbami

Instagram
Ostatní AI

Facebook a Instagram upozorní na obrázky vytvořené umělou inteligencí

flickr
Zahraniční Sociální sítě

Facebook vznikl kvůli nešťastné lásce, teď slaví druhé kulatiny