Čedok vypravuje letadla do Egypta. Evakuuje Čechy ze zasažené Taby

Ať už egyptskou Tabu zasáhla raketa kteréhokoliv státu nebo organizace, čeští turisté dostanou možnost ukončit pobyt poblíž izraelské hranice. Společnost Čedok pro ně posílá svá letadla.

1563516 CK Čedok Karlovy Vary

Čedok vypraví do Egypta lety pro evakuaci Čechů.
Zdroj: Čedok

  • Čedok vypraví do Egypta lety pro evakuaci Čechů.
  • Zdroj: Čedok

Až 500 Čechů by se mělo nacházet v egyptském letovisku Taba, jehož zdravotnické zařízení v noci na dnešek zasáhla raketa, která zranila šest lidí. Přestože mezi nimi není žádný Čech, tuzemská cestovní kancelář Čedok se rozhodla do Egypta vypravit své letouny, jimiž se čeští turisté evakuují do své domoviny. Dvě letadla přistanou v Praze a jedno v Brně.

Raketový útok dávají egyptské úřady, které už zahájily vyšetřování celého případu, do souvislosti s právě probíhající válkou mezi palestinským hnutím Hamás a Izraelem. Taba totiž leží poblíž izraelských hranic. Není však vyloučena ani další zmíněná hypotéza a to, že útok souvisí s dalším válečným ohniskem na Arabském poloostrově. Ten se už několik měsíců odehrává v Jemenu, kde rovněž operují buňky různých organizací teroristických islamistů. Světlo do případu by mělo vnést zmíněné vyšetřování.

Autor: Jan Skala

Související

GXl3cGHXAAEH7Pj
Domácí

Ostrava zažívá pohromu. Po protržení hráze hasiči evakuovali už desítky lidí

GXfjkLHXYAAUfK1
Domácí

Opava zaplavila největší sídliště. Krnov a Český Těšín evakuují obyvatele

profimedia-0907539596
Domácí

Brno evakuuje nemocnici. Obrovské problémy hlásí Ostrava i Špindlerův Mlýn

profimedia-0900158095
Zahraniční

Mírová dohoda padla. Navrhované kompromisy nepřijal Izrael ani Hamás