Čechy baví skauting. Většina by ho doporučila dětem

Češi mají čím dál lepší postoj ke skautingu. Čím dál více lidí by ho doporučila svým dětem či vnoučatům.

skauti

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels

Skauting v České republice se těší čím dál větší oblibě. Podle nedávného průzkumu agentury Ipsos vzrostl za poslední čtyři roky počet lidí, kteří by svým dětem nebo vnoučatům doporučili skautování, ze 78 procent na většinových 90 procent. Hlavním důvodem je, aby děti trávily více času venku a naučily se postarat o sebe a druhé.

Češi oceňují skauty především jako zdroj dobrodružství a zážitků (87 %) a také pomoci druhým (84 %). Dále si Češi myslí, že skauting rozvíjí všestranně dětské schopnosti (82 %) a pomáhá zvyšovat fyzickou zdatnost (81 %). Přibližně polovina lidí souhlasí, že skauti jsou schopni poskytovat pomoc v krizových situacích. Zároveň stále více lidí vnímá skauty v pozitivním světle a nárůst pozitivního vnímání je spojen s osobní znalostí skautských vedoucích nebo samotných skautů.

Většina rodičů považuje za důležité, aby jejich děti trávily čas mimo školu účastí na mimoškolních aktivitách. Nicméně někteří rodiče omezují tyto aktivity z důvodů finanční tísně, což může hrát roli v rostoucím zájmu o skautské oddíly. Skautování je vnímáno jako finančně méně náročná volnočasová aktivita.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: Ipsos

Související

erotické pomůcky
Domácí Vztahy

Erotické pomůcky používají tři z deseti Čechů. Nejčastěji s partnerem

vodovod
Domácí

České domácnosti stále šetří vodou

Staroměstské náměstí
Domácí

Česko hlásí za první čtvrtletí přes čtyři miliony turistů

Světový rekordman v počtu shybů za minutu Adam Sandel
Inspirace Zajímavosti

Harvardský učitel udělal rekordních 77 shybů za minutu