Část obchvatu Frýdku-Místku je necelý rok po otevření zničená

Obyvatelé Frýdku-Místku řadu let čekali na obchvat města. Ten se otevřel loni, už o několik měsíců později se ale jeho část musela uzavřít.

aDSC_0003

Část obchvatu Frýdku-Místku je třeba opravit
Zdroj: Frýdek-Místek

  • Část obchvatu Frýdku-Místku je třeba opravit
  • Zdroj: Frýdek-Místek

Část nového obchvatu Frýdku-Místku je necelý rok po slavnostním otevření zase zavřená. Mohou za to trhliny a kaverny v betonové vozovce. „Problém nastal kvůli nedodržení technologické kázně při pokládce materiálu. Samozřejmě, vše jde na vrub zhotovitele. To znamená, že stát, potažmo ŘSD, to nebude stát ani korunu,“ uvedl generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl.

Obchvat Frýdku-Místku za zhruba čtyři miliardy korun se začal stavět v roce 2018. Současné opravy jsou na dálnici D56 od Ostravy i na úseku dálnice D48, která vede po okraji města.

Nejprve je třeba vybourat betonový povrch, který se poté musí položit znovu. Dojde také k sanaci další vrstvy komunikace. Podle ŘSD by opravy neměly trvat déle než do konce června.

„Občané to vnímají citlivě, obzvlášť poté, co okusili, jak pozitivní vliv má úbytek kamionů v centru. Jde o nepříjemnost, která trochu omezila i město,“ prohlásil primátor Frýdku-Místku Petr Korč.

Autor: Emil Mikuš

Související

profimedia-0901600226
Domácí

Dašice mají hotový obchvat

DSC_0937
Domácí

Obchvat Českých Budějovic bude zatím bez poplatku

profimedia-0879660003
Domácí

Obchvat ano, gigafactory ne. Lidé rozhodovali o místních tématech

Rakovník Pražská brána
Domácí

Severní obchvat Rakovníka by se měl začít stavět ještě letos