pátek 5. července 2024

Bývalý závodník Turek schvaluje popravu ekoaktivistů, označil je za dobytek

Sociálními sítěmi hýbe událost, která se odehrála v Panamě. 77letý právník Kenneth Franklin Darlington Salas tam chladnokrevně popravil dva pedagogy, kteří spolu s dalšími aktivisty zablokovali panamerickou dálnici na protest proti pokračování těžby mědi.

1500x500 (3)

Filip Turek
Zdroj: X

  • Filip Turek
  • Zdroj: X

„Je mi pána moc líto, snad dostane mírný trest. Zastřelil škodnou v podobě teroristů blokujících provoz,“ napsal na síti X bývalý jezdec Formule 4 Filip Turek. Vyvolal tím obrovskou bouři. Příspěvek později smazal, komentáře ale zůstaly.

„Na tohle bych byl opatrnej, Filipe. Kdyby bylo možný beztrestně zastřelit každého, kdo se chová jako debil, byl byste první na ráně,“ zní jeden z komentářů. A Turkova reakce? „Svoboda končí tam, kde začíná svoboda jiného. Aktivistický dobytek to nechápe, tak dostal lekci. Líto mi jich není, o tohle jim přeci šlo,“ oponoval Turek.

Poté ho další z uživatelů upozornil na trestní zákoník: „Kdo veřejně schvaluje spáchaný zločin nebo kdo veřejně vychvaluje pro zločin jeho pachatele, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok,“ napsal.

turek2fff

Související

Policie ČR
Krimi

Muž v Mohelnici ze žárlivosti zavraždil mámu svého synka

GRB0cxoWIAAxPxw
Zahraniční

Gang migrantů ubil mladíka při návratu z večírku. Německá vláda urychlí deportace

profimedia-0841987700
Krimi

Vražda od Kyjského rybníka zůstane bez trestu. Pachatel byl nepříčetný

justice
Krimi

Ani Ústavní soud se expolicisty, co zabil sousedku a znásilnil matku, nezastal