úterý 30. dubna 2024

Bývalý vynikající fotbalista a trenér Ján Kozák starší slaví sedmdesátiny

Kromě sportovních úspěchů má dnešní oslavenec za sebou řadu skandálů.

Ján Kozák starší.

Ján Kozák starší.
Zdroj: Facebook

  • Ján Kozák starší.
  • Zdroj: Facebook

Horká hlava, bývalý vynikající československý fotbalista a trenér Ján Kozák starší slaví sedmdesáté narozeniny. V bohaté hráčské kariéře získal v dresu Dukly Praha titul mistra Československa, třikrát vyhrál Československý pohár a má bronz z evropského šampionátu z roku 1980. 

V roli trenéra získal dva tituly s Košicemi, které dotáhl v sezoně 1997/1998 jako první slovenský klub do hlavní fáze Ligy mistrů. Vedl i slovenskou reprezentaci, která se pod jeho velením dostala v roce 2016 premiérově na mistrovství Evropy. 

Kaňkou na životopise výborného hráče a trenéra jsou časté excesy. Trenéra Bičovského nazval šišlavým debilem, slovně se pustil i do Františka Komňackého nebo Pavla Vrby. V poločase zápasu Košic s Nitrou fyzicky napadl trenéra brankářů Igora Mesároše, kterému způsobil zranění hlavy.

Před devíti lety vyšla biografie s názvem Ján Kozák, příběh futbalového rebela od sportovního publicisty Michala Zemana. V jeho šlépějích pokračoval syn Ján Kozák mladší, který šestkrát vyhrál nejvyšší slovenskou soutěž a stejně jako jeho otec nyní trénuje Košice. 

Autor: mš

Související

Thomas Tuchel.
Fotbal

Fanoušci Bayernu podepisují petici za Tuchela

Guzmán.
Fotbal

Brankář z tribuny oslňoval soupeře laserem

Fanoušci Barcelony.
Fotbal

Fanoušci Barcelony se ztrapnili, házeli věci na bus s vlastními hráči

Romário.
Fotbal

Legendární Romário se vrátí na trávník, nastoupí v jednom dresu se synem