pondělí 16. září 2024

Bývalý šéf lánské obory se z hradní vily stěhovat nechce. Podal žalobu k soudu

I když má bývalý šéf Správy lánské obory Miloš Balák obývání hradní vily posvěcené až do roku 2025, dostal z ní výpověď už nyní. Bránit se proto tomu chce u soudu.

Balák

Lánskou oboru mění Miloš Balák za soudní síně.
Zdroj: Youtube

  • Lánskou oboru mění Miloš Balák za soudní síně.
  • Zdroj: Youtube

S Lesní správou Lány se chce soudit její bývalý šéf Miloš Balák. Důvodem sporu je hradní vila, kterou obývá a kde za více než dvacet místností platí měsíční nájemné ve výši 6 300 korun. Poté, co k 31. prosinci loňského roku Balák skončil ve vedení správy lánské obory, dostal v polovině května i výpověď z domu, který spadá pod prezidentskou kancelář, ale je ve správě Lesní správy. Okresní soud v Kladně už potvrdil, že se věcí bude zabývat.

Balák argumentuje tím, že je stále zaměstnancem lesní správy a tudíž má právo v domě bydlet, má nájemní smlouvu, která je platná do roku 2025, a navíc poukazuje na fakt, že trest za ovlivňování státních zakázek, kvůli kterému skončil ve vedení lánské obory, je po milosti od bývalého prezidenta Miloše Zemana už zahlazený.

U soudu Balák není žádný nováček. Kromě obvinění z ovlivnění dvousetmilionové zakázky, které stopnul právě Miloš Zeman, dostal v březnu letošního roku peněžitý trest ve výši 870 tisíc korun a dvouletý zákaz činnosti za těžbu kamene v lánské oboře. Verdikt však dosud není pravomocný, protože Balák v tomto případě podal dovolání k Nejvyššímu soudu.

Autor: Jan Skala

Související

skynews-kristina-joksimovic_6682614
Zahraniční

Manžel modelku zabil, rozřezal a rozmixoval. Chtěl s ní krmit psy

hilsneriada1
Domácí Výročí

Před 125 lety začala Hilsneriáda. Dodnes se však usiluje o zvrat celého procesu

zákon
Krimi

Zabiju soudkyni, oznámila ministerstvu žena ze Šumperku

53368233850_071585e29c_b
Zahraniční

Dva Pákistánci vyzývali k vraždě Geerta Wilderse. Tresty si však neodpykají