pondělí 20. května 2024

Bylinkářka ukazuje, že světská moc je silnější než boj černé a bílé magie

Dílo Bylinkářka zavede čtenáře do tajů magie, která sahá až do dob Keltů. Knihu v Plzni pokřtila její autorka Eva Voříšková.

IMG-20230328-WA0000

Dílo Bylinkářka odkazuje do 19. století.
Zdroj: Facebook

  • Dílo Bylinkářka odkazuje do 19. století.
  • Zdroj: Facebook

Do tajemných zákoutí 19. století, která jsou ještě plné odkazu dávných časů, kdy se rodily bylinkářky a čarodějnice, čtenáře zavede nová kniha autorky Evy Voříškové, Bylinkářka. Ta vypráví děj sirotka, mladé Katky, kterou  vezme do učení pod vlastní střechu svérázná bylinkářka Bábule a doslova jí zachrání život. A když se pak Katka zamiluje, mohlo by vše končit jako tuctovka z růžové knihovny. Jenže Katka se rozhodne zhrzenou lásku léčit nebezpečnou houbou, na které se stane silně závislou. A neváhá riskovat život cestou přes zasněžené hory s vlčí smečkou v zádech, jen aby nalezla čarodějnici Terezu, která jí otevře svět k magii překrásné, nekonečné, ale děsivé zároveň.
"Příliš pozdě si Katka uvědomí, že je součástí zrady, kde se světská moc ukazuje být daleko krutější, než boj černé a bílé magie. Ve zběsilém tempu dostávají události nečekaný spád…Také minulost hlavní hrdinky skrývá nejedno tajemství a ve staré klášterní zahradě možná leží i klíč k nesmrtelnosti. Ale není jisté, jestli už na záchranu nebude pozdě," poodkrývá děj autorka, která knihu vytvořila ve spolupráci s ilustrátorkou Danielou Strojnou. Tento měsíc umělkyně dílo pokřtily v prostorách Západočeské galerie v Plzni, kdy spisovatelka doprovodila vernisáž vlastními klavírními skladbami, které sama, jako doprovod ke knize, vytvořila.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0872938963
Ostatní Osobnosti

Zemřela držitelka Nobelovy ceny za literaturu Alice Munro. Bylo jí 92 let

405819404_898935628264256_1342189620393576434_n
Ostatní literatura

Miloš Zeman znovu zavítal do světa literatury. Nyní cílí na své protivníky

čtení
Ostatní Knihy

Jednou týdně čte knihy třetina Čechů. S časem zápolí

Patrik Hartl s titulem Gazely se stal vítězem hlavní kategorie ČESKÝ BESTSELLER 2023.
Ostatní Knihy

Českým bestsellerem roku se staly Gazely