čtvrtek 19. září 2024

Byl to jen kostým, řekla žena a zaplavila sítě antisemitskými hesly

Na sítích vystupuje jako Luisa, píše o sobě, že je vegan, podporuje ANO a SPD a nenávidí policisty. Když se začala šířit její fotka z propalestinské demonstrace, na kterou si oblékla mikinu s nápisem oslavující terorismus, byl to prý jen kostým.

398647241_10228116025878738_1671270995108467822_n

Žena v tričku oslavujícím palestinský masakr v Mnichově
Zdroj: X

  • Žena v tričku oslavujícím palestinský masakr v Mnichově
  • Zdroj: X

Nápisem 1972 Olympisc jednoznačně odkazuje masakr Izraelců teroristickým komandem Černé září. "Šlo jen o kostým z pohádky," promptně na sítích upozornil snoubenec ženy Filip Hausknecht, neúspěšný politik a sexuální násilník.

Pro Seznam Zprávy se představila jako Jasmeen a tvrdila, že o antisemitské symbolice nic netušila.

Když se případem začala zabývat policie, zveřejnila fotku, kde poněkud nesmyslně srovnala své trestní stíhání s nedávným rozsudkem nad Dominikem Ferim. „Za Halloweenský kostým trestní stíhání. Za několik znásilnění směšný a nepravomocný rozsudek. Nežijeme v právním státě, protože žádný kapitalistický stát nemůže ze své podstaty být právní,“ napsala. Nejspíš nepochopila, že trestní stíhání předchází soudu. A že nepravomocný verdikt znamená, že běží lhůta pro podání odvolání.

lf

Její následující příspěvky pak začaly okatě a jednoznačně podporovat terorismus Hamásu. Ten poslední hlásá jeho heslo a zobrazuje palestinské vlajky. Na to reagoval ministr vnitra Vít Rakušan. „Provolávat po brutálním napadení izraelských civilistů teroristy z Hamásu heslo, které může být vnímáno jako výzva k úplnému zničení Izraele, je podle mě cynické a hloupé. Experti odboru bezpečnostní politiky navíc došli k závěru, že to může naplňovat skutkovou podstatu některých trestných činů. O tom budou jednat mimo jiné s Nejvyšším státním zastupitelstvím. Je tak možné, že i u nás bude veřejné provolávání tohoto hesla považováno za porušení zákona,“ upozornil ji ministr.

lr

Související

GXkxb5vXAAA8rPZ
Zahraniční

Netanjahu slibuje odplatu Jemencům. Jejich raketa přistála uprostřed Izraele

Palestine_Nakba_Day_demo_in_Berlin
Domácí

Extrémistů ubývá a stejně tak nehrozí přímé ohrožení islámismem, tvrdí BIS

hilsneriada1
Domácí Výročí

Před 125 lety začala Hilsneriáda. Dodnes se však usiluje o zvrat celého procesu

Israeli_Minister_of_Defense_Yoav_Gallant_(Galant)_at_a_press_conference_in_Tel_Aviv,_Israel_on_December_18,_2023
Zahraniční

Izrael tvrdí, že v Gaze už končí. Pozornost však obrací na Libanon