Bursík se bouří proti stíhání. Funkci sice složil, v ODS zůstává i nadále

Petr Bursík tvrdí, že současná kauza manipulace s veřejnými zakázkami a podivné smlouva s kontroverzní firmou Rocknet, má pro něho devastující charakter. Není to za poslední dobu však poprvé, co stojí před soudem.

279628192_5338121186248574_2024698409713406124_n

Karlovarský radní je dalším obviněným v kauze podivných zakázek pro stavební firmy v řadě míst republiky.
Zdroj: Facebook/Petr Bursík

  • Karlovarský radní je dalším obviněným v kauze podivných zakázek pro stavební firmy v řadě míst republiky.
  • Zdroj: Facebook/Petr Bursík

Bývalý karlovarský radní Petr Bursík (ODS) podal stížnost proti trestnímu stíhání, které proti němu policie zahájila minulý týden, které je součástí rozsáhlého vyšetřování úplatkářské aféry a manipulace s veřejnými zakázkami. Politikovi se nelíbí, že zakázka, která se týká jeho osoby, byla zadána ještě předtím, než začal šéfovat technickému odboru na radnici v Karlových Varech, z čehož podle něho vyplývá, že stíhání není oprávněné. Bursík rovněž podotýká, že byl obviněn i bez toho, aby policii mohl sdělit k případu svůj názor.

Podle spisu měl Bursík přidělit zakázku na sanaci Mariánskolázeňské ulice v Karlových Varech firmě Rocknet, jejíž jednatel před nedávnem skončil ve vazbě. Ovšem on sám takové obvinění odmítá s tím, že se na tom nijak neobohatil a že šlo o malou zakázku ani ne za milion korun.

Ovšem poté, co celá věc v médiích vyšla najevo, Bursík se rozhodl složit svou funkci radního a po návratu s dovolené si převzal obvinění. Pozastavil také své členství v ODS, ačkoliv ze strany oficiálně nevystoupil.

Pro Bursíka však současné stíhání není první kontakt se spravedlností. Loni stál před soudem Kvůli zmanipulovaným veřejným zakázkám ve státní příspěvkové organizaci CzechTourism a zpovídal se i z toho, že kvůli nevybíravým příspěvkům na sociálních sítích, měl při loňské kampani napadnout a škrtit politického aktivistu Otu Řezanku.

Autor: Jan Skala

Související

458530180_1059457352206109_3694395715732105269_n
Domácí

Předvolební průzkum: Dominance ANO pokračuje, SPD nabírá na síle

GWxVmCHWoAEUEp4
Zahraniční

Kromě mladého střelce obvinili i jeho otce. Umožnil mu vraždit, tvrdí úřady

VAN453ae4e7dd_SPD_kampa
Domácí

Vítězství SPD. Ústavní soud se odmítl zabývat chirurgy z dovozu

Policie ČR
Krimi

Násilníka z Kilometrovky už má policie. Na soud si počká ve vazební cele