čtvrtek 19. září 2024

Bursík čelí obvinění. Svou rezignaci naplánoval na dnešek

Za uplatkářskou aféru, kterou začala policie rozkrývat minulý týden, padlo další obvinění. Mužem, který se bude ze svých činů zpovídat, je karlovarský radní a člen ODS Petr Bursík.

279628192_5338121186248574_2024698409713406124_n

Karlovarský radní je dalším obviněným v kauze podivných zakázek pro stavební firmy v řadě míst republiky.
Zdroj: Facebook/Petr Bursík

  • Karlovarský radní je dalším obviněným v kauze podivných zakázek pro stavební firmy v řadě míst republiky.
  • Zdroj: Facebook/Petr Bursík

Karlovarský radní pro dopravu a životní prostředí Petr Bursík (ODS) už nestihl podat svou rezignaci jako bezúhonný občan. Minulý týden totiž oznámil, v souvislosti s úplatkářskou aférou, která zasáhla hned čtyři kraje v České republice, svou rezignaci, přestože policie proti němu údajně nic konkrétního v tu chvíli neměla. Situace se ale dnes změnila a ještě předtím než Bursík složil svou funkci, obvinili jej muži zákona ze zjednání výhody při zadání veřejné zakázky. Zvýhodněnou firmou měla být společnost Rocknet, v níž Bursík předtím působil a jejíž šéf Ladislav Šmucr v rámci současné kauzy skončil ve vazbě. Bursíkovi hrozí až osmileté vězení.

Policie karlovarského radního neobvinila spolu s dalšími stíhanými i proto, že byl v době zátahu na radnicích a ve stavebních firmách na dovolené v zahraničí. Do vazby Bursík zatím nepoputuje, protože údajně s orgány činnými v trestním řízení spolupracuje.

Pro Bursíka současná kauza není prvním případem, který se týká zmanipulovaných zakázek. Údajně měl být zainteresován i v aféře CzechTourism, kterou policie začal rovněž před nedávnem rozplétat.

Autor: Jan Skala

Související

GX0NmTRXIAA-JWa
Domácí

Autobus v Karlových Varech spadl do kolejiště. Záchranáři ošetřují zraněné

GNoZn6VWYAAsG4x
Zahraniční

Ficův atentátník chtěl ven vazby. Soudce naopak důvody rozšířil kvůli terorismu

ETalk2008-Diddy1
Krimi

Rapper Sean Combs je ve vazbě. Za obchod s bílým masem mu hrozí doživotí

stažený soubor
Zahraniční

Atentátník čekal na Trumpa v křoví 12 hodin. Už padla první obvinění