čtvrtek 19. září 2024

Bude nová deska Queen? Bryan May to nevylučuje

Naváže kapela Queen na slavné počiny jako A Night At The Opera, A Day At The Races, News Of The World, Jazz či Innuendo? Novou tvorbu už nevylučuje ani kytarista Bryan May.

Queen

Bryan May a Adam Lambert jako opory dnešních Queen
Zdroj: Twitter

  • Bryan May a Adam Lambert jako opory dnešních Queen
  • Zdroj: Twitter

Že se Queen za celých dvaatřicet let od smrti zpěváka Freddieho Mercyruho nepodařilo navázat na slavnou minulost, je věc dávno známá. Kapitola s Paulem Rodgersem nevyšla, fanoušci album Cosmos Rocks nepřijali a se současným zpěvákem Adamem Lambertem zatím oba původní členové, kytarista Brian May a bubeník Roger Taylor, žádnou novou hudbu nenatočili. To se však ale může změnit.

Přestože Bryan May ještě před dvěma lety tuto možnost spíše odmítal, dnes naznačuje, že už kapela nějaké nahrávací session absolvovala. "Trochu jsme si zařádili. Jde jen o to, že jste nic z toho neslyšeli… Vždycky jsem si myslel, že se to stane. Ve skutečnosti jsme Adam, Roger a já byli ve studiu a zkoušeli různé věci, protože se prostě něco naskytlo,“ řekl trochu tajemně kytarista v rozhovoru v americkém rádiu. Kromě toho se s Queen chystá i na další část The Rhapsody Tour, které jede permanentně už několik let od uvedení kasovního trháku Bohemian Rhapsody. Do České republiky však zatím tento podnik namířeno nemá, chystá totiž podzimní termíny v Severní Americe.

Autor: Jan Skala

Související

1000010533
Hudba

Nová sestava Linkin Park se rozpadá. Na turné s nimi nevyrazí kytarista Delson

brian-may-nhq201812310026-cae857-1024
Hudba

Brian May prodělal mrtvici. Na kytaru ale podle svých slov hrát může

Vladimír_Mišík
Hudba

Vladimír Mišík je k nezastavení. Skončil s koncertováním, ale natočil novou desku

profimedia-0891875253
Hudba

Recenze: Deep Purple jdou proti proudu času a vyvolávají ducha 70. let