sobota 21. září 2024

Brutal Assault nabídne i Smetanu. Festival si léty získal světový ohlas

Největší svátek tvrdé hudby v České republice, se přelévá do své druhé poloviny. Největším lákadlem pátečního programu bude hudba Bedřicha Smetany.

299472892_570356967855096_8501536360926627089_n

Brutal Assualt kromě hudby provází i řada doprovodných akcí.
Zdroj: Facebook/Brutal Assault

  • Brutal Assualt kromě hudby provází i řada doprovodných akcí.
  • Zdroj: Facebook/Brutal Assault

Ani Rock For People, Masters Of Rock či Colours Of Ostrava nemají ve světě takový věhlas jako festival Brutal Assault, který se každoročně koná v pevnosti Josefov v Jaroměři na Královéhradecku. Jeho letošní ročník, který je právě v plné proudu a odstartoval úterní rozehřívací show, chce této pověsti znovu dostát. Proto také organizátoři dovezli řadu žánrově populárních jmen z celého světa.

Dnešním programem, jehož hlavními hvězdami jsou američtí thrashmetalisté Testament, zakladatelé britského grindcoru Carcass a norští blackmetalisté Satyricon, se Brutal Assualt přehoupne do své druhé poloviny. Ze středečního programu pak největší úspěch sklidili legendární deathmetalisté Deicide a někdejší vrtsevníci Metallicy, thrashmetaloví velikáni Exodus.

Velká show však pevnost v Josefově čeká v pátek. Jako hlavní hvězda večera, dokonce vystupující po legendárních švédských doommetalistech Candlemass, se představí domácí kapela Cult Of Luna, která společně s Bohemian Symphony Orchestra Prague představí speciální set, který je věnovaný dílu a tvorbě Bedřicha Smetany, od jehož narození letos uplynulo 200 let.

Celá akce skončí v sobotu, kdy se jako hlavní lákadla představí zejména deathmetalové legendy Emperor, Behemoth či Impaled Nazarene či vůdčí kapela současné metalcorové svény The Dillinger Escape Plan.

Autor: Jan Skala

Související

Obchvat Jaroměře byl zprovozněn
Domácí

Jaroměř má hotový obchvat

Videomapping ze Signal festivalu v roce 2017
Ostatní Festival

Pražský hrad se poprvé rozsvítí na Signal Festivalu

Vizuál k 37. ročníku Finále Plzeň
Film a TV Festival

Finále Plzeň zahájí očekávaný Rok vdovy. V porotě usedne držitel Oscara

Tomáš Vendl
Hudba

Zemřel bývalý basista Master´s Hammer. Kapely, která změnila svět tvrdé hudby