Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje zákazníky brněnské pobočky maloobchodního řetězce JIP potraviny před zkaženým kuřecím a hovězím masem. To se mělo na prodejně objevit už během února, ale panuje podezření, že jej lidé mohou mít doma v mrazáku. Konkrétně se jedná o kuřecí čtvrtky zadní s číslem šarže 20250205, kuřecí srdce s číslem šarže 20250208 a o hovězí Rib Eye BRA s číslem šarže 04312810240000.
Podle SZPI ani jeden z druhů zboží neměl v době záchytu prošlou dobu minimální trvanlivosti, ale po otevření maso silně zapáchalo, mělo oslizlý povrch a v baleních byla zakalená, zapáchající tekutina.
Podle inspekce kuřecí maso pocházelo z Polska. Hovězí bylo dovezeno z Brazílie.
Problémy inspektoři zjistili také v mletém kuřecím mase, které prodával frýdeckomístecký Lidl. To zase obsahovalo bakterie salmonelózy.
🦠 Potravinářská inspekce (#SZPI) zjistila přítomnost bakterií salmonely v kuřecím mletém mase z Lidlu
— Potraviny na pranýři (@NaPranyri) April 8, 2025
➡️ Více informací o zjištění včetně kompletní fotodokumentace:https://t.co/doJwC5Wccu#napranyri #potravinynapranyri #maso #frydekmistek #lidl #potraviny pic.twitter.com/D9QOUc1nbX