Vitamíny A, D, E, nebo K se v těle ukládají v tukových tkáních a játrech. Riziko předávkování jimi je proto vyšší. Ty, které jsou rozpustné ve vodě, například vitamín C, B5 – kyselina pantotenová, B7 – biotin nebo B9 – kyselina listová, odchází z těla močí, a proto se v něm nehromadí.
Výjimkou je vitamín B6 označovaný jako pyridoxin. Při užívání vyšších dávek se i on v lidském těle hromadí a může způsobovat zdravotní problémy jako je brnění, mravenčení v končetinách, jejich necitlivost, pálení, bolest, ztrátu koordinace a v nejzazších případech nenávratné poškození nervového systému.
Vitamín B6 je v banánech, bramborách, ořeších, mase drůbeže nebo ryb i v celozrnných obilovinách. Příjem z těchto zdrojů není pro lidské zdraví nebezpečný. Tělo si umí tímto nižším příjem dobře poradit. Denně běžně potřebujeme kolem miligramu vitamínu B6.
Problém nastává při vyšších dávkách. K předávkování může dojít už při dlouhodobém užívání tabletek s 50 miligramy B6. Vyšší dávky je dobré vždy zkonzultovat s lékařem.