pátek 19. dubna 2024

Březen na streamu #2: Vznik Tetrisu a další hvězdně obsazené novinky

Druhá polovina března přinese řadu seriálových i filmových novinek s hvězdným obsazením. Největší želízka v ohni má Apple TV+.

Lucky Hank

Záběr ze seriálu Lucky Hank
Zdroj: AMC

  • Záběr ze seriálu Lucky Hank
  • Zdroj: AMC

Druhá polovina března je tady a s ní přehled těch nejzvučnějších premiér na streamovacích službách pro následující dva týdny. Většinou se prvenstvím v počtu zajímavých novinek chlubí Netflix, ale po zbytek března nemá v našem přehledu ani jednoho zástupce.

První novinkou je antologická série Předzvěsti z dílny Apple TV+. Jednotlivé díly mají jiný příběh a herecké obsazení. Mysteriózní dramedy je zasezeno do blízké budoucnosti a zabývá se tím, jak klimatické změny na naší planetě ovlivní společnost v podobě témat lásky, víry, práce i rodiny. Kromě zajímavé synopse lákají Předzvěsti na impozantní herecké obsazení. V seriálu si zahráli držitelé Oscara Meryl Streep, Marion Cotillard a Forest Whitaker. Dále pak herecké persony jako Edward Norton, Tobey Maguire, David Schwimmer nebo Kit Harington. Premiéra: 17. března.

Druhou premiérou je drama Lucky Hank v hlavní roli s Bobem Odenkirkem, jenž se proslavil rolí právníka Saula v sériích Perníkový táta a Volejte Saulovi. Příběh se točí kolem vysokoškolského učitele (Odenkirk), který prochází krizí středního věku. Odlehčenější atmosféru by měl zajistit scenárista amerického seriálu Kancl Paul Lieberstein. Seriál má v USA premiéru na stanici AMC. Časem by se tak mohl objevit na české verzi stanice AMC nebo Netflixu, který má několik seriálů této americké kabelovky v nabídce. Premiéra: 19. března.

Hvězda akční série 24 hodin se vrací do akce. Kiefer Sutherland si zahrál titulní roli v akčním thrilleru Rabbit Hole. V osmidílné sérii ztvárnil špionážního agenta, který se ocitne uprostřed boje o zachování demokracie. Musí se vypořádat s lavinou dezinformací, manipulací a státním dohledem.

Synopse seriálu není vyjímečná, ale scénář i režii si vzala na starost tvůrčí dvojice Glenn Ficarra a John Requa, která stojí za výborným seriálem Tohle jsme my nebo snímkem I Love You Phillip Morris. Série bude mít premiéru v USA na Paramount+ a jistě se u nás dočká uvedení na sesterské platformě SkyShowtime, jen to zřejmě bude o několik týdnů později, než v den americké premiéry 26. března.

Čtvrtou premiérou je opět dílo od streamovací služby Apple TV+. Snímek Tetris pojednává o vzniku stejnojmenné legendární hry. Trailer vábí na nadupanou dobovku plnou intrik a videoklipového pojetí. V hlavní roli se představí Taron Egerton. Premiéra: 31. března.

Autor: Šimon Mitro

Související

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix nabral dalších devět milionů duší. Předplácí si ho 270 milionů lidí

Detektiv Markovič ze seriálu Metoda Markovič: Hojer v barvách Voyo.
Film a TV Streaming

Voyo dotahuje Netflix. V Česku a na Slovensku má přes 800 tisíc předplatitelů

Záběr ze seriálu Fallout.
Film a TV Streaming

Duben na streamu: Herní Fallout, lživý Ripley a historický Franklin

Opičí muž
Film a TV Kino

Duben v kinech: Akční řežby a občanská válka v USA