pondělí 20. května 2024

Brankář Kovář je po ráně do krku v pořádku

Sparťanský gólman Jakub Kovář je po ošklivém zásahu pukem do krku v pořádku. Dobrou zprávu sdělil na instagramovém účtu.

Kovář zamířil na nosítkách rovnou do nemocnice

Kovář zamířil na nosítkách rovnou do nemocnice
Zdroj: Profimedia

  • Kovář zamířil na nosítkách rovnou do nemocnice
  • Zdroj: Profimedia

Děsivé okamžiky zažili návštěvníci utkání mezi hokejisty Liberce a Sparty. Sparťanský gólman Jakub Kovář se skácel k zemi po ráně Jaroslava Vlacha. Tvrdá střela zasáhla Kováře do nechráněného místa na krku a brankář se skolil na led.

Na led vzápětí vyrazili lékaři, kteří otřesenému Kovářovi poskytli potřebnou pomoc. Zafixovali mu krk límcem a na nosítkách ho převezli do liberecké nemocnice. Do branky Sparty se postavil Kovářovo mladší spoluhráč Josef Kořenář.

„Není to lehké, ještě, když se stane něco takového. Když jsem ke Kovymu přijel, viděl jsem, že je při vědomí a že reaguje. V tomhle momentu se mi ulevilo, že komunikoval. Body jsme vybojovali také pro něj,“ řekl sparťanský gólman Josef Kořenář po vítězství nad Tygry.

Po hrůzných chvílích na libereckém ledě se dnes všem fanouškům ulevilo. Pětatřicetiletý Kovář je v pořádku. V liberecké nemocnici zůstal přes noc jen na pozorování.

„Ahoj všichni, děkuju za zprávy plné podpory, moc mě to potěšilo. Noc jsem strávil preventivně v liberecké nemocnici, jsem pomlácený, na chvíli jsem byl mimo, ale už se cítím mnohem lépe. Díky za vaši starost, brzy se vidíme na stadionu,“ dal o sobě vědět na Instagramu Jakub Kovář.

Zdroj: hcpsrata.cz

Související

Tomáš Hyka v pardubickém dresu
Hokej Tipsport ELH

Po nečekaném konci v Pardubicích míří Hyka do Sparty

Beránek, MS Praha Norskoprofimedia-0872075517.jpg
Hokej MS Praha

Nejdřív trápení, nakonec Češi houževnaté Nory v euforické atmosféře udolali

Hráči Švédska zvítězili nad USA
Hokej MS v hokeji 2024

Švédsko v souboji hokejových velikánů porazilo USA

Česká reprezentace na tréninku před šampionátem
Hokej MS v hokeji 2024

Začíná hokejový šampionát, přinášíme program českého týmu