pondělí 16. září 2024

Boleslav slaví postup do hlavní části Konferenční ligy

Fotbalisté Mladé Boleslavi mohou slavit po odvetném utkání s Paksi postup do hlavní fáze Konferenční ligy. V evropské soutěži se objeví po 17 letech.

Zsolt Haraszti z Paksi v souboji s Bensonem Sakalou z Boleslavi

Zsolt Haraszti z Paksi v souboji s Bensonem Sakalou z Boleslavi
Zdroj: Profimedia

  • Zsolt Haraszti z Paksi v souboji s Bensonem Sakalou z Boleslavi
  • Zdroj: Profimedia

Svěřenci nového trenéra Mladé Boleslavi Andrease Brännströma dokázali po dlouhých 17 letech postoupit do hlavní fáze evropské soutěže. Středočeši v boji o Evropskou konferenční ligu dokázali porazit litevský TransINVEST, Hapoel Beer Sheva z Izraele a nyní i vicemistry z Maďarska.

Na hřišti maďarského Paksi vyhráli mladoboleslavští fotbalisté suverénně o tři branky a po úvodním zápase, ve kterém remizovali 2:2 si došli pro postup.

Domácí hráči ohrozili mladoboleslavského brankáře Trmala hned ve 3. minutě. Balint Vecsei ze střední vzdálenosti tvrdou ranou vyzkoušel pozornost brankáře Trmala. Hráči Boleslavi prvně zahrozili o čtvrt hodiny později. Jawa pěknou hlavičkou protáhl gólmana Simona. Oba týmy si během první poloviny vytvořily několik dalších slibných šancí, ale z gólu se nikdo neradoval.

Změna ve skóre nastala až po poločase. Mladá Boleslav skvěle vstoupila do druhých čtyřiceti pěti minut a hned po třech minutách hry skórovala. Lamin Jawo přehrál dva protihráče a střelou zpoza vápna vymetl šibenici gólmana Simona. O dalších sedm minut bylo ještě veseleji. Ladrův trestný kop usměrnil hlavičkou do sítě Michal Králik. Domácí fotbalisté si snažili vytvořit tlak, ale spíše hrozili hráči Mladé Boleslavi, kteří se dostávali do brejků. Postup do evropské soutěže stvrdil ve druhé minutě nastavení Matěj Pulkrab pěknou šajtlí z deseti metrů.

Mladá Boleslav se může těšit na zítřejší los Konferenční ligy, který jí určí soupeře. Česko bude mít v evropských soutěžích hned čtyři zástupce.

Paksi SE – FK Mladá Boleslav 0:3

Góly: 48. Jawo, 55. Králik, 90+2. Pulkrab

Související

Brněnský stadion
Fotbal

Zbrojovka nově patří Regionální hospodářské komoře Brno

Předzápasový trénink české reprezentace
Fotbal Liga národů

Napraví česká reprezentace debakl s Gruzií?

James Bello v pardubickém dresu
Fotbal Chance liga

Viktorián Bello odchází na hostování do Pardubic

Matěj Ryneš během tréninku české reprezentace
Fotbal

Zraněný Ryneš opustil národní tým