sobota 5. října 2024

Boleslav se chystá na arménského soupeře

Fotbalisté Mladé Boleslavi dnes odehrají utkání Konferenční ligy UEFA. V Jerevanu nastoupí proti týmu FC Noah.

Trénink Mladé Boleslavi v Jerevanu

Trénink Mladé Boleslavi v Jerevanu
Zdroj: FK Mladá Boleslav

  • Trénink Mladé Boleslavi v Jerevanu
  • Zdroj: FK Mladá Boleslav

Arménský klub byl založený teprve v roce 2017. Od začátku ale patří k arménské špičce. Letošní sezonu nezačal příliš dobře a pohybuje se okolo středu tabulky, v evropské soutěži se mu ale daří.

V předkolech Konferenční ligy vyřadil makedonskou Shkendiju, maltskou Slieumu a i řecké AEK Athény. V jeho týmu naleznete tři Portugalce, tři Brazilce, Francouze nebo třeba Albánce. Do základní sestavy se většinou mnoho Arménů nedostane, nanejvýš tak dva. Zajímavostí je, že patronem mládežnickou akademie je samotný Luis Figo.

Mladá Boleslav je aktuálně v české lize desátá. V posledním ligovém zápase remizovala s Viktorií Plzeň 1:1. hráči Boleslavi hráli téměř celou druhou půli v deseti. Denis Donát po faulu na Lukáše Červa viděl po přezkoumání videa červenou kartu.

V Jerevanu se Mladá Boleslav bude muset vyvarovat zbytečných chyb. Hráči Noahu jsou hodně nebezpeční, pokud získají více prostoru. Na to si budou muset dávat hráči Boleslavi velký pozor.

„Osobně s arménským fotbalem zkušenosti nemám, musíme se co nejlépe nachystat, abychom zápas s neznámým soupeřem zvládli. V takovém případě je potřeba hrát a plnit úkoly, jak si přeje trenér, abychom společně byli úspěšní. Posuzovat naše ambice a soupeřovu sílu nechci, každý tým, který se prokouše kvalifikačními předkoly, musí mít kvalitu,“ sdělil před odletem do Jerevanu záložník Marek Matějovský.

Utkání Mladé Boleslavi s arménským vicemistrem vysílá od 18:45 stanice Sport 2.

Zdroj: fkmb.cz

Související

Benson Sakala a Marek Matějovský z Mladé Boleslavi
Fotbal EKL

Mladá Boleslav v Arménii padla

Pavel Šulc se proti Boleslavi neprosadil.
Fotbal Chance liga

Nejsme spokojeni, řekl Koubek po remíze s Boleslaví

Domácí stadion FK Mladá Boleslav.
Fotbal EKL

Boleslav uspěla s žádostí o výjimku a může hrát Konferenční ligu doma

Fotbalisté Boleslavi v zápase Konferenční ligy
Fotbal EKL

Boleslav žádá o výjimku, poháry chce hrát doma