neděle 8. září 2024

Boleslav přeskočila Baník v boji o Evropu, plzeňský Šulc znovu vede tabulku střelců

Ostrava doma propadla, mladoboleslavští fotbalisté se posunuli na čtvrtou příčku , zajišťující předkolo Konferenční ligy

Pavel Šulc. Viktoria Plzeň

Střelec. Pavel Šulc slaví gól.
Zdroj: profimedia

  • Střelec. Pavel Šulc slaví gól.
  • Zdroj: profimedia

Baník je prostě na domácím hřišti marný. Ve druhém kole nadstavbové části Fortuna ligy promarnil šanci utéct přímému konkurentovi v boji o Evropu. S Mladou Boleslaví prohrál 0:1, když si vlastní gól dal již ve třetí minutě Boula. Ostravští měli ještě v první půli šance na srovnání, jen Kubala měl dvě velké příležitosti. Jenže branku nevstřelil on ani jeho spoluhráči a tak se Mladá Boleslav posunula na čtvrté místo s náskokem dvou bodů právě na Baník.

Čtvrtý tým tabulky má účast ve druhém předkole Konferenční ligy jistou, zatímco pátý v pořadí si o stejné předkolo Konferenční ligy musí ještě zahrát v duelu s vítězem prostřední skupiny.

Slovácko, zdá se, už boj o poháry vzdalo. V Plzni proti obměněné sestavě Viktoriánů dvakrát srovnalo stav, jenže proti rozdávání bodů byl Pavel Šulc. V závěru duelu zkompletoval hatrick a dovedl domácí k výhře 4:2. Plzeňský kanonýr se s 18 zásahy osamostatnil v čele tabulky střelců.

Hitem druhého kola nadstavby je ale souboj Sparty se Slávií, domácí se mohou výhrou na Letné zásadně přiblížit titulu, který začal v 17.30 hodin.

Autor: Evžen Zavadil

Související

Ewerton je klíčovým hráčem Ostravy.
Fotbal Chance liga

Baník zdolal Liberec, Budějovice zůstávají bez bodu

Škoda_S110L_in_Australia
Domácí Výročí

Před 55 lety se zrodila legenda. První Škoda 100 sjela z výrobního pásu

Jon Mosquera zařídil jediný gól utkání.
Fotbal Evropská liga

Plzeň díky gólu v nastavení pojede do Skotska v lepší pozici

profimedia-0899725404.jpg
Fotbal Chance liga

Slovácko porazilo Baník, rozhodl vlastní gól Chaluše