čtvrtek 9. května 2024

Bojkot inzerentů může zničit síť X, říká Musk

Sociální síť X, dříve Twitter, se potýká s odlivem inzerentů. Ztráty z příjmů z reklamy mohou platformu zničit, říká majitel Elon Musk.

profimedia-0825394204

Elon Musk na summitu DealBook v New Yorku (29. 11. 2023)
Zdroj: Profimedia

  • Elon Musk na summitu DealBook v New Yorku (29. 11. 2023)
  • Zdroj: Profimedia

Elon Musk ostře kritizuje bojkot inzerentních firem, které opouštějí sociální síť X, dříve Twitter. Na veřejném summitu DealBook v New Yorku Elon Musk obvinil firmy, které se připojily k bojkotu reklam na X. Musk uvádí, že se ho snaží firmy vydírat. Inzertní společnosti mizejí z X poté, co vyvstaly obavy z narůstajícího antisemitismu na této platformě. Řada firem pozastavila reklamu na této sociální síti.

Elon Musk prohlásil, že pokud ho někdo s reklamou či penězi chce vydírat, ať jde mírně řečeno do háje. Dále varoval, že takovýto bojkot může síť zničit. Toto tvrzení podpořil slovy, že celý svět bude vědět, že reklamní společnosti zničily X, a že to bude pečlivě zdokumentováno.

Šéfka X, Linda Yaccarino, která je pověřena obnovou reklam na této platformě, uvedla, že X stojí na křižovatce svobody projevu a podpory podnikání a komunita X je silná a připravena přivítat nové inzerenty. K poklesu příjmů z reklam na X dochází již delší dobu. Musk v dubnu uvedl v rozhovoru pro BBC, že „téměř všichni“ inzerenti se vrátili nebo se vrátí. O tři měsíce později však uznal, že příjmy z reklamy klesly o polovinu.

Autor: Šimon Mitro

Související

Záběr z televizní reklamy na řetězec Lidl.
Ekonomika

Investice do reklamy loni rekordně rostly

Taylor Swift
Hudba Sociální sítě

Hudba Taylor Swift je opět na TikToku

406326659_1700425100422345_7889982957713546924_n
Domácí

Novotný nastavil novou mez sprostoty. Zaútočil na Slováčka i nemocnou dceru

Elon Musk s čínským premiérem Li Čchiangem
Zahraniční

Musk se setkal s čínským premiérem