neděle 8. září 2024

Bob Dylan míří znovu do Prahy. Trojkoncert v Česku odehraje už potřetí

I v požehnaném věku 83 let je Bob Dylan stále na cestách a nemine ani Českou republiku. V Praze vystoupí znovu na trojkoncertě.

004-azkena-rock-festival-2010-bob-dylan-26vi10-por-dena-flows

Bob Dylan znovu míří do Prahy.
Zdroj: Facebook/Bob Dylan

  • Bob Dylan znovu míří do Prahy.
  • Zdroj: Facebook/Bob Dylan

Slavný americký písničkář se po pěti letech vrací do Prahy. Jestliže v roce 2019 vystoupil ve Velkém sále pražské Lucerny také třikrát, tehdejší dubnové termíny byly ve znamení tehdy končícího turné Never Ending Tour, o němž se soudilo, že je posledním. Ovšem už rok na to Dylan natočil své 39. album Rough And Rowdy Ways, které nyní, po covidové pauze přijede představit do pražského O2 Universum. A znovu zahraje hned tři koncerty v termínu 4., 5. a 6. října. Vstupenky na tyto akce se začnou prodávat v pátek, pro členy Live Nation klubu o den dříve.

První trojkoncert, který se tak stává už Dylanovou tradicí v České republice, odehrál tento americký umělec, jehož skladby přetvořili i slavní umělci jako Guns N´Roses, Phil Collins, The Black Crowes či dokonce Jimi Hendrix, The Rolling Stones a The Beatles, už v roce 1995. Tehdy v březnových termínech vystoupil v pražské Paláci kultury. Úplně poprvé se v české metropoli představil v červenci 1994.

Bob Dylan je jedním z nejuznávanějších umělců novodobé hudební historie. Na scéně se pohybuje od začátku 60. let, kdy se zařadil k americkým písničkářům folkových a folkrockových tradic. Uznávaný byl pozdějšímu hnutím hippies, ale i nastupující rockovou generací. Je také držitelem Nobelovy ceny za literaturu.

Autor: Jan Skala

Související

Hrzánský palác
Domácí Tipy na výlety

Hrzánský palác se otevře veřejnosti 7. září

Videomapping ze Signal festivalu v roce 2017
Ostatní Festival

Pražský hrad se poprvé rozsvítí na Signal Festivalu

Švédské město Uppsala má nejčistší vzduch v Evropě.
Zahraniční Zajímavosti

Švédská města mají nejčistší vzduch v Evropě

České korunovační klenoty
Domácí Tipy na výlety

Výstava korunovačních klenotů začne 17. září. Zaměří se na drahokamy