úterý 1. října 2024

Blümel s Ivanem si připsali asistence, Vejmelka jistil branku Utahu

Zámořští hokejisté Matěj Blümel a Ivan Ivan byli jedinými hráči v zámoří, kteří si připsali kanadské body. Gólman Karel Vejmelka odchytal celý zápas.

Karel Vejmelka

Karel Vejmelka
Zdroj: Profimedia

  • Karel Vejmelka
  • Zdroj: Profimedia

Blümel bojuje o místo v NHL

Hokejový útočník Matěj Blümel se opět vešel do sestavy Dallasu. Čtyřiadvacetiletý forvard, který má zkušenosti především z nižší AHL, se pokouší prorazit v nejlepší hokejové lize světa. V přípravném utkání bodoval poprvé, když asistoval u gólu Logana Stankovena. Kanadský útočník dorazil Blümelův pokus do branky a poslal Stars do vedení 2:0. Dallas nakonec vyhrál nad Minnesotou 4:2.

Minnesota Wild – Dallas Stars 2:4 (0:1, 0:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 52. Gaudreau (Rossi, Hunt), 52. Boyd (Gaunce, Shore) – 7. Hyry (Capobianco, Lind), 33. Stankoven (Blümel, Steel), 47. Stankoven, 59. Blackwell (Ljubuškin)

Ivan bodoval podruhé v řadě

Podruhé za sebou si připsal bod i útočník Colorada Ivan Ivan. Jednadvacetiletý hokejista v zápase s Utahem zaznamenal bod za asistenci. Ivanovo Colorado prohrálo s Utahem 3:6. Velký podíl na výhře Utahu měl český gólman Karel Vejmelka, který odchytal celý zápas a ze 29 střel propustil tři góly.

Colorado Avalanche – Utah Hockey Club 3:6 (1:1, 1:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 14. Wood (Ivan, Girard), 23. Malinski (Phillips), 54. Ritchie (Malinski, Brännström) – 19. Guenther (Sergačjov, Keller), 28. Guenther (Keller, Sergačjov), 34. Hebig (Agozzino, Koch), 40. Doan (O'Brien, Kesselring), 47. Keller (Guenther, Koch), 58. McBain (Koch, Doan)

Zdroj: nhl.com

Související

Jeremy Swayman
Hokej NHL

Gólman Swayman stále váhá s podpisem smlouvy

Jakub Vrána během utkání s Columbusem
Hokej NHL

Vrána skóroval za Washington, prosadil se i Ivan

Jakub Lauko
Hokej NHL

Lauko v dresu Minnesoty skóroval podruhé v řadě

Hokejisté Ottawy se radují po gólu Jana Jeníka
Hokej NHL

Jeník bojuje o šanci v NHL