pátek 4. října 2024

Bizár v kině: Bába pod kořenem se dočká zfilmování

„Chceme natočit tak špatný film, až bude skvělý,“ říkají tvůrci. Scénář chystá David Litvák, autor dvou z nejhorších seriálů všech dob – Eliška a Damián má ve filmové databázi ČSFD jen 12 procent, propadák Jetelín si jich vysloužil jen sedm.

Snímek obrazovky_4-10-2024_101216_www.hithit.com

Plakát k filmu.
Zdroj: Balt Cinema

  • Plakát k filmu.
  • Zdroj: Balt Cinema

Legendární reportáž televize Nova, která proslula pod názvem Bába pod kořenem, dostane filmovou podobu. Příběh o Zdeně Novotné ale tvůrci pojmou po svém. S nápadem přišel zakladatel pražského kina Balt David Paškevič a už se mu podařilo na natáčení vybrat skoro 300 tisíc korun.

Film se bude jmenovat Kořenový vězeň. Skutečný příběh ženy, která se při procházce v lese zasekla v kořenech stromu, v šoku přišla o hlas, musela přečkat chladnou noc, a tak se zahřívala močí, než ji po 11 hodinách vysvobodili přátelé.

Film půjde podle tvůrců na rozdíl od skutečnosti ale mnohem dál. Hrdinka v něm totiž zapomene, že ji znásilnil člen stromové rasy, které hrozí vyhynutí, otěhotní a čeká stromového hybrida. V příběhu vystupuje i Lord Špekáček, oživlý buřt, který spadl jednomu z táborníků na zem.