sobota 28. září 2024

Bezgólové zakončení skupiny C. Anglie vítězem skupiny pod palbou kritiky

Úterní večer nabídl střet úřadujícího vicemistra se Slovinskem. O postup se porvalo i Srbsko s Dánskem. Češi musí vyhrát.

southgate.jpg

Gareth Southagate bude i po dnešním neuspokojivém výsledku čelit nepříjemným otázkám.
Zdroj: profimedia

  • Gareth Southagate bude i po dnešním neuspokojivém výsledku čelit nepříjemným otázkám.
  • Zdroj: profimedia

Další neuspokojivý výkon svěřenců Garetha Southgatea byl dnes podán návštěvníkům Kolína nad Rýnem. I přes to, že Albion zůstal ve skupině neporažený, vstřelil na turnaji jen dva góly. I to, alespoň před Eurem favorizované Anglii, stačilo na postup z prvního místa. Jejich sokové ze skupiny C o moc více branek nepřidali, dohromady se postarali o sedm gólů v šesti zápasech. Pravidelný divák utkání mezi Anglií, Slovinskem, Dánskem a Srbskem tak nemohl být s tím, co za posledních pár dní viděl, moc nadšený.

Jestli chce Anglie pomýšlet na navázání na úspěch z posledního evropského šampionátu, bude muset přidat. Trenér Southgate je kritizován za nevyužití ofenzivního arzenálu, kterým disponuje málo která země. Občas nesmyslná střídání tak jsou jen třešničkou na dortu.

Dnes jsme viděli další vyrovnaný zápas mezi ostrovany a reprezentanty Slovinska, který neměl vítěze. Co je zajímavé, že stejně dopadly i předchozí dva zápasy Slovinců. V nich střelili po jednom gólu. Tým pod vedením Kek Matjaza tak dosud neokusil chuť vítězství ani porážky, ve vyřazovací části už ale jednu z nich vyzkouší. Slovinsko sice neskončilo ani na jednom z prvních dvou příček, ale postup ze třetího místa má jistý. Jejich příznivci tak mohou doufat, že obraná čtyřka Slovinska zůstane nadále tak neprůstřelná, jako doposud. Když se rozkoukají i jejich útočníci, určitě si nebudou stěžovat.

Druhé postupové místo si zajistilo po remíze se Srbskem Dánsko. Je tak hned druhým týmem ze skupiny C, kdo má na svém kontě zatím jen samé remízy. Ani oni nepřidali moc branek na konto manšaftů z Céčka, slovy dvě. Stejný počet vsítili soupeři do jejich brány. Dnešní protivník seveřanů z Balkánského poloostrova žádnou nepřidal. I proto na šampionátu končí. Jeden gól, který jim získal celkem dva body na postup stačit nebude. Parta kolem Kaspera Schmeichela narazí v osmifinále na pořadatele turnaje, Němce.

Dnešní nezáživný večer u televizních obrazovek nepřinesl žádný gól, za to přinesl špatnou zprávu pro Čechy. Tím, že se Slovinsku podařilo získat dnes bod, se posunuli mimo dostřel českých reprezentantů. Ti tak budou muset ve středu sebrat Turecku tři body, remíza nám nestačí.

Výsledky finálových zápasů skupiny C:

Anglie – Slovinsko, 0:0

Dánsko Srbsko, 0:0

Autor: Ondřej Sutnar

Související

52854655774_451d689368_b
Zahraniční Ekologie

Švédsko ruší daň z benzínu i letů, povede to ke zvýšení emisí

profimedia-0685763106
Zahraniční

Slovinsko změnilo kandidáta na evropského komisaře. Nominovalo ženu

Albánský ostrov Zvërnec
Zahraniční Klimatické změny

Rekordní vedra na Balkáně sužují region a ničí hospodářství

Čeští fotbalisté do 21 let nestačili na Dány.
Fotbal Fotbalová reprezentace

Čeští mladíci mají po debaklu od Dánů k Euro daleko