Bez hospody ani ránu. Průzkum ukázal, že Čechům zdražování nevadí

Polovina lidí chodí do restaurace jako za starých časů a nevadí jim ani vyšší útrata. Ukázal to nejnovější průzkum společnosti Qrko.

restaurace

restaurace
Zdroj: Plzeňský Prazdroj

  • restaurace
  • Zdroj: Plzeňský Prazdroj

Ekonomická recese Čechy od návštěv hospod a restaurací příliš neodradila. Vyplývá to z průzkumu aplikace Qerko, která ukázala, že polovina lidí vyhledává restaurace stejně často jako před krizí. Navíc tito respondenti nechtějí o uskromňování ani slyšet i za cenu vyšší útraty. Pětina dotázaných pak uvedla, že výdaje za jídlo a pití výrazně omezila a necelá třetina pak odpověděla, že do restaurací sice chodí stále, ale v menší míře. Průzkum společnosti, která se specializuje na platbu v restarucích přímo od stolu pomocí QR kódu, ukázal, že více než čtvrtina dotázaných dokonce restaurační zařízení navštěvuje třikrát v týdnu. U třinácti procent respondentů je to ještě o jeden den v týdnu více.

Průzkum, jehož se zúčastnilo dva a půl tisíce dotázaných, jaksně ukázal, že v dnešní době nastupuje silný trend bezhotovostní platby v restauracích. "Hotovost u sebe nosí stále méně lidí. Pokud si podniky chtějí udržet zákazníky, musí se bezhotovostním platbám přizpůsobit,“ uvedl ředitel společnosti Qerko Lukáš Kovač.

Autor: Jan Skala

Související

Papež František
Zahraniční

Popularita papeže Františka klesá

Demonstrace za reformu zbraní v USA v souvislosti se střelbami na školách.
Zahraniční

Každý čtvrtý učitel v USA loni zažil uzavření školy kvůli střelbě

012
Domácí

Ochranu dostalo 600 tisíc uprchlíků. Je to víc, než zvládneme, myslí si většina lidí

čtení
Ostatní Knihy

Jednou týdně čte knihy třetina Čechů. S časem zápolí