Bez hospody ani ránu. Průzkum ukázal, že Čechům zdražování nevadí

Polovina lidí chodí do restaurace jako za starých časů a nevadí jim ani vyšší útrata. Ukázal to nejnovější průzkum společnosti Qrko.

restaurace

restaurace
Zdroj: Plzeňský Prazdroj

  • restaurace
  • Zdroj: Plzeňský Prazdroj

Ekonomická recese Čechy od návštěv hospod a restaurací příliš neodradila. Vyplývá to z průzkumu aplikace Qerko, která ukázala, že polovina lidí vyhledává restaurace stejně často jako před krizí. Navíc tito respondenti nechtějí o uskromňování ani slyšet i za cenu vyšší útraty. Pětina dotázaných pak uvedla, že výdaje za jídlo a pití výrazně omezila a necelá třetina pak odpověděla, že do restaurací sice chodí stále, ale v menší míře. Průzkum společnosti, která se specializuje na platbu v restarucích přímo od stolu pomocí QR kódu, ukázal, že více než čtvrtina dotázaných dokonce restaurační zařízení navštěvuje třikrát v týdnu. U třinácti procent respondentů je to ještě o jeden den v týdnu více.

Průzkum, jehož se zúčastnilo dva a půl tisíce dotázaných, jaksně ukázal, že v dnešní době nastupuje silný trend bezhotovostní platby v restauracích. "Hotovost u sebe nosí stále méně lidí. Pokud si podniky chtějí udržet zákazníky, musí se bezhotovostním platbám přizpůsobit,“ uvedl ředitel společnosti Qerko Lukáš Kovač.

Autor: Jan Skala

Související

spropitné v restauraci
Domácí

Američané dávají spropitné i 25 procent. Češi zůstávají střídmí, tlak na ně ale sílí

Donald Trump
Zahraniční

Napříč USA roste odpor k útočné rétorice politiků

524625485_10166293549458298_2284874324529798921_n
Zahraniční

Nový bolívijský prezident zruší daně. Na řešení krize si chce půjčit

food-3298381_1280
Zahraniční Video

Restaurace v USA skončila po virálním videu. Zaměstnanec mlátil masem o zem