sobota 27. července 2024

Beskydy poprvé vyhrály pohár

Volejbalisté z východu Česka ve finále porazili Odolenu Vodu.

profimedia-0851099323.jpg

Beskydy se dočkaly.
Zdroj: ČTK / Pancer Václav

  • Beskydy se dočkaly.
  • Zdroj: ČTK / Pancer Václav

Ani Lvi Praha, ani Karlovarsko, ani České Budějovice, ani Liberec, ani Ostrava, ani Kladno. Český pohár volejbalistů nevyhrál žádný z top klubů současnosti nebo nedávné minulosti. Získal ho Black Volley Beskydy.

Klub, který vznikl až před deseti lety, slaví první velký úspěch. Ve finále v Táboře nejen díky skvělé obraně porazil Odolenu Vodu 3:1.

„Děkuji Beskydům, že ukázaly, že nadšení je někdy víc než hvězdy z celého světa. Gratulace!“ trefně konstatoval na facebooku České volejbalové federace fanoušek zaregistrovaný jako Ondrej Vitovsky.

A jeho pozitivní reakce krátce po duelu nebyla ojedinělá. Naopak, negativní nebyl jediný komentář. Jako by to projektu z východu republiky přáli všichni a Facebook byl sítí, kde neexistují závist, jízlivost nebo podobné neřesti.

„Emoce sedmým hráčem Beskyd. Gratuluji!“ napsal příznivec Kar Chee. „Gratulace, bylo vidět, jak bojují srdcem,“ přidala se fanynka Martina Nezmeškalová. „Krásný zápas. Gratulace do Místku,“ poznamenal evidentně nestranný fanda Michal Gill.

Autor: Jakub Holý
Zdroj: cvf.cz

Související

Brian Priske dovedl Spartu k obhajobě titulu.
Fotbal MOL Cup

Sparta chce double, v cestě stojí Plzeň

profimedia-0867919051.jpg
Ostatní

Risk se vyplatil. Budějovice slaví

profimedia-0866738714.jpg
Ostatní

Šelmy Brno se staly mistryněmi

profimedia-0844430795.jpg
Ostatní

Budějovice táhnou, Příbram jede