neděle 8. září 2024

Berlín zažil arabskou noc. Demonstranti z řad migrantů se znovu dožadují chalífátu

Německo zažilo další nepokojnou noc, kdy v Berlíně řada demonstrantů protestovala na podporu Palestiny. Někteří znovu a opakovaně volali po zřízení chalífátu.

profimedia-0868403690

Chalífát Německo není utopií. Volání po něm zaznívá z řady demonstrací.
Zdroj: Profimedia

  • Chalífát Německo není utopií. Volání po něm zaznívá z řady demonstrací.
  • Zdroj: Profimedia

Berlínská čtvrť Neukölln je dnes už místem, kam běžný Němec chodí pouze s nejvyššími obavami. Za poslední roky ji zcela ovládly gangy migrantů, kteří stále častěji a agresivněji vyjadřují své názory, kdy k mnohem větší radikalizaci došlo se začátkem války v Pásmu Gazy. Přes odpor německých úřadů se tento nešvar nedaří eliminovat, což jasně prokázala i noc na dnešek, kdy právě v této čtvrti hlavního města Německa došlo k demonstraci propalestinských sil, kteří vyjadřovaly podporu hnutí Hamás a vykřikovaly antisemitská hesla. Demonstranti pak zapálili kontejnery na odpadky.

Druhá z demonstrací se v noci na dnešek sešla na ústředním berlínském náměstí Alexanderplatz. Tam se ozývalo volání po ustavení chalífátu v Německu. Ten však tamní zákony neumožňují, protože by to znamenalo spojení vládních a náboženských složek a vládu nad zemí by převzal duchovní vůdce, chalífa. Tyto tendence z řad migrantů jsou však stále zřetelnější a volání po chalífátu sílí.

Velmi činná je v tomto případě organizace Muslim Interaktiv, která svolala začátkem května několikatisícovou demonstraci v Hamburku, kde kromě volání po zřízení chalífátu zaznívali urážky Izraele.

Autor: Jan Skala

Související

1000010535
Zahraniční

Levice zatápí Macronovi. Velká města protestují proti novému premiérovi

police_police_car_patrol_car_patrol_state_authority_police_officers_germany-493057
Zahraniční

Německo i Francie hlásí další útoky. Hovoří se o exotických či afrických typech

GWyKTStWcAAsOWg
Zahraniční

Zelenskyj žádá systémy protivzdušné obrany. Slíbili jste je, tvrdí v Německu

417683996_935035384653431_2947199988979657678_n
Zahraniční

Na Slovensku to znovu vře. V hlavních rolích Šimečka a Šimkovičová