sobota 6. července 2024

Berbr dostal za úplatkářství podmínku. Navíc musí zaplatit dva miliony

Okresní soud v Plzni rozhodl v případě zpronevěry a ovlivňování fotbalových zápasů. Hlavní obžalovaný, místopředseda Fotbalové asociace ČR Roman Berbr, dostal podmínku.

profimedia-0882873430

Roman Berbr odešel od soudu s podmínkou.
Zdroj: Profimedia

  • Roman Berbr odešel od soudu s podmínkou.
  • Zdroj: Profimedia

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR Roman Berbr do vězení nepůjde. Rozhodl o tom Okresní soud v Plzni v případě úplatkářské aféry ovlivňování fotbalových západů a zpronevěry. Tříletou podmínkou soud uznal Berbra vinným pouze ze zpronevěry, ovšem nedokázal mu, že by za úplatu od ředitele třetiligového sportovního klubu FC Slavoj Vyšehrad Romana Rogoze měl stavět rozhodčí při fotbalových utkáních tak, aby napomáhal jedné straně. Kromě podmíněného trestu musí Berbr zaplatit i pokutu ve výši dvou milionů korun.

Spolu s Berbrem bylo souzeno dalších dvacet lidí, včetně Rogoze a bývalého hráče Slavoje Vyšehrad Michala Káníka, který mě hlavní dvojici v jejich činnosti pomáhat. Ten dostal rovněž podmínku v podobě 2,5letého trestu. Hůř dopadl Rogoz který si bude muset odsedět čtyři roky za mřížemi. V jeho případě totiž soud zohlednil i jinou kriminální činnost, které se posledních letech dopustil.

Většina z obžalovaných dostala podmíněné trestu, u některých se soud spokojil pouze s pokutou. Státní zástupce pro Berbra a Rogoze požadoval sedmileté nepodmíněné tresty.

Autor: Jan Skala

Související

policie
Krimi

Střelec z Trnovan je už ve vazbě. Za vraždu mu hrozí až 18 let

justice
Krimi

Kuplířka, co prodávala mladistvou, chtěla podmínku. Nakonec si odsedí o rok méně

soud
Krimi

Cizinec odpálil ženě petardu v genitáliích. Půjde si za to sednout na 18 let

profimedia-0851704799
Krimi

Zfetovaný muž zabil dítě, které držel jeho sok v náručí. Dostal 17 let