úterý 2. července 2024

Bavorsko terorizují migranti z Afriky. Lidé začínají bouřit i proti ubytovnám

I když se Němci vymezují proti deportacím, z řady míst této spolkové země zní hlasy hovořící o narůstajících problémech s migranty, kteří žádají v Německu o azyl. Ti mají nejvýraznější podíl na strmě stoupající kriminalitě.

GFpV0qcXMAAGzOk

Jednání o ubytovnách pro migranty provázela ve Warngau vypjatá atmosféra.
Zdroj: X

  • Jednání o ubytovnách pro migranty provázela ve Warngau vypjatá atmosféra.
  • Zdroj: X

Přestože na řadě míst Německa už od poloviny ledna protestují lidé proti plánu opoziční AfD na deportaci nelegálních migrantů a tyto demonstrace podporuje i vláda kancléře Olafa Scholze, bavorské město Regensburg ukazuje druhou tvář problému. Tamní radnice totiž bije na poplach v souvislosti s obrovským nárůstem kriminality v ulicích města, za níž jsou z 80 procent běženci z Afriky, kteří se v Regensburgu usídlili v posledních deseti letech. Na svědomí mají zejména krádeže, napadení a sexuální obtěžování.

Situace se rapidně zhoršila od léta loňského roku, kdy se do ubytovacích zařízení poblíž tamního vlakového nádraží nastěhovala početná skupina migrantů z Tuniska. Epicentrem současných problémů je proto zejména vlakové nádraží, kde kvůli krádežím a napadení pracovníků obchodů policie zasahuje i několikrát denně. Policejní vozy hlídají cesty do nedaleké školy, která doporučila zejména rodičům dívek, aby své potomky nenechávali samotné bez ohledu na denní dobu.

Problémy hlásí i další bavorské město Warngau, kam denně proudí zástupy afrických migrantů, protože je v plánu právě zde vybudovat nové ubytovací zařízení pro běžence, Ti zatím přespávají ve třech přeplněných tělocvičnách. Proti tomuto záměru se ale bouří obyvatelé bouří. Jednání zastupitelstva, které problém řešilo, musela dokonce kvůli naštvanému davu hlídat policie.

Autor: Jan Skala

Související

448124679_18437255053018513_1843215645516598726_n
Zahraniční

Do nové frakce chce italský vicepremiér. Chybí ještě zástupcí dalších tří zemí

GRYtu6NbgAEiQ09
Zahraniční

Charedimové nechtějí do izraelské armády. Na policii házeli kamení

profimedia-0885436499
Zahraniční

Situace v Keni se pomalu uklidňuje. Účet za nepokoje je ale 30 mrtvých

profimedia-0885691571
Zahraniční

Bitva v ulicích Essenu. Policie proti odpůrcům AfD nasadila slzný plyn