čtvrtek 19. září 2024

Bavorsko migrantům ztíží život. Místo peněz jim dá předplacené karty

Kromě toho, že bavorský premiér Markus Söder žádá deportace účastníků propalestinských demonstrací, přestane jeho vláda vyplácet migrantům peníze v hotovosti.

images (3)

Běženci v Bavorsku už žádnou hotovost nedostanou.
Zdroj: Flickr

  • Běženci v Bavorsku už žádnou hotovost nedostanou.
  • Zdroj: Flickr

Skutečnost, že vlídná tvář Německa vůči migrantům se otáčí, potvrzuje rozhodnutí bavorské vlády o způsobu finanční podpory lidem z jiných zemí. Kabinet Markuse Södera v tom vidím cestu, jak nebýt pro uprchlíky tak atraktivní destinací jako dosud. Místo finanční hotovosti, která byla migrantům poskytována dosud, dostanou v budoucnu běženci pouze předplacené karty. Bavorsko s tím chce začít už od jara příštího roku.
Vydávání předplacených karet navrhl spolkovým zemím německý kancléř Olaf Scholz. Bavorsko systém však vzalo do svých rukou a jako první německá země jej uvádí do praxe.


Zrušením vyplacení dávek v hotovosti chce Německo zamezit trendu, kdy vyplacené peníze skončí v původních zemích migrantů, kde jsou používány na neznámé účely nebo putují do kapes převaděčů. Letošní rok byl v počtu žádosti o azyl v Německu rekordní. Počítá se, že do konce roku dosáhne číslo těchto žádosti 300 tisíc. Německé úřady zároveň varují, že v zemi docházejí ubytovací kapacity.

Autor: Jan Skala

Související

35247813152_4801bf72bd_b
Zahraniční

Německo se radikalizuje. Po úspěchu pravicové AfD posilují také komunisté

elektromobil
Ekonomika Elektromobily

Elektrifikace firemních aut v EU zaostává. Nejvíce v Německu a Francii

profimedia-0906336166
Zahraniční

Budoucnost Schengenu je v ohrožení kvůli migraci

5887478315_6941e9711d_b
Ekonomika

Německo začíná s demolicí průmyslu. Zelená politika vyhání výrobu ze země