Bartošák v Hradci skončil, závazně porušil smlouvu

Klub se po pěti dnech oficiálně vyjádřil k situaci okolo Patrika Bartošáka. Nyní je jasné, že v týmu skončil.

Patrik Bartošák

Patrik Bartošák
Zdroj: Profimedia

  • Patrik Bartošák
  • Zdroj: Profimedia

V sobotu 25. listopadu klub na webu sdělil, že se Patrik Bartošák nedostavil na páteční trénink, ani na sraz před večerním zápasem s Kladnem. Kvůli těmto prohřeškům byl postaven mimo kádr A – mužstva. Klub následně dementoval verzi některých médií, že byl Bartošák účastníkem dopravní nehody, ve které měl hrát roli alkohol.

Třicetiletý gólman má za sebou bouřlivou minulost. V Americe byl obviněn z domácího násilí, v Třinci porušoval životosprávu nebo měl napadnout svého otce.

„Přestože Patrik patřil dle našich předpokladů k nejlepším brankářům extraligy, tyto prohřešky a s nimi spojené následné spekulace, byť ne všechny se ukázaly jako pravdivé, vrhají bohužel špatné světlo na hráče i klub. Proto jsme se domluvili na předčasném ukončení kontraktu. Patrikovi přejeme hodně štěstí do budoucna,“ sdělil na webu generální manažer klubu Aleš Kmoníček.

Klub nyní intenzivně hledá brankářskou náhradu. Na začátku měsíce z klubu odešel Henri Kiviaho, který se vrátil domů do Finska. Jedničkou je nyní Jan Lukáš.

Zdroj: mountfieldhk.cz

Související

Ryan Dmowski v dresu Popradu.
Hokej Tipsport ELH

Do Hradce přichází americký forvard

Oliver Okuliar v dresu Mountfieldu
Hokej NHL

Okuliar si plní sen

Hokejisté Dynama se radují z výhry
Hokej Tipsport ELH

Dynamo má mečbol

Patrik Miškář a Radovan Pavlík slaví hradecký gól
Hokej Tipsport ELH

Hradec vybojoval výhru v nájezdech