středa 3. července 2024

Barbie se brzy stane jedničkou v českých kinech za letošní rok

Barbie i Oppenheimer jsou i v Česku obřími hity. V počtu diváků míří k prvním příčkám za letošní rok. Barbie bude jedničkou už po tomto víkendu.

Margot Robbie a Ryan Gosling ve filmu Barbie.

Margot Robbie a Ryan Gosling ve filmu Barbie.
Zdroj: Warner Bros.

  • Margot Robbie a Ryan Gosling ve filmu Barbie.
  • Zdroj: Warner Bros.

O miliardovém milníku megahitové Barbie i nečekaném úspěchu Oppenheimera jsme vás již informovali. Růžový hit s Margot Robbie a Ryanem Goslingem i životopisný flák o vynálezci atomové bomby slaví mohutnou návštěvnost i v českých kinech. Speciální projekce Oppenheimera ze 70mm analogového pásu v IMAXu na pražské Floře jsou stále vyprodané a Barbie byla jedničkou v počtu diváků i třetí týden po premiéře.

Po minulém víkendu Barbie přepočítává 441 tisíc diváků a Oppenheimer 323 tisíc, čímž se dostali na 2. a 4. místo letošního žebříčku po stránce návštěvnosti v českých kinech. Na zdolání dosavadní jedničky, završení trilogie Strážců galaxie, zbývá Barbie necelých 16 tisíc diváků. Tudíž už po tomto víkendu se přesune na první pozici a možná i rovnou překoná půl milionovou hranici. Bůh ví, kde růžová krasojízda skončí. Tento rok už Barbie zřejmě nic nepřekoná.

Oppenheimerovi zbývá 49 tisíc diváků na současnou trojku, Super Maria. Ani tato suma vzhledem k zájmu nebude pro chválený tříhodinový opus Christophera Nolana žádný problém. Po stránce tržeb už Oppie Maria skolil (65 vs 59 milionů korun).

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: Kinomaniak

Související

Ryan Gosling při natáčení velkofilmu The Gray Man v centru Prahy
Cestování

Filmové lokace v Česku lákají turisty

Robert Oppenheimer
Zahraniční Výročí

Otec atomové bomby se narodil před 120 lety

America Ferrera ve filmu Barbie (2024)
Film a TV Osobnosti

America Ferrera slaví 40. Barbie ji vrátila na výsluní

kino
Film a TV Kino

Kinaři řešili na CinemaConu uvadající zájem diváků. Klíčem mají být investice