středa 3. července 2024

Barbie je 14. nejúspěšnějším filmem v historii

Růžový hit letošního léta je aktuálně 14. nejúspěšnějším filmem všech dob. Velmi se jí daří i v Česku, kde je jedničkou letošního roku.

Margot Robbie jako Barbie

Margot Robbie jako Barbie
Zdroj: Warner Bros.

  • Margot Robbie jako Barbie
  • Zdroj: Warner Bros.

Barbie je nezastavitelným fenoménem letošního roku, který už letos žádný film s největší pravděpodobností nepřekoná. Celosvětové tržby se přehouply přes hranici 1,4 miliardy dolarů, díky čemuž je aktuálně na 14. místě historického žebříčku. Na 13. místo v podobě dvojky Ledového království ji schází necelých 50 milionů, které i díky týdennímu nasazení do amerických sálů IMAX od 22. září by mohla zvládnout. Na loňský hit Top Gun: Maverick na 12. místě se však již zřejmě nedotáhne.

Růžový hit je jedničkou ve světě i v Česku. Z českých kin vydolovala přes 127 milionů korun a v tuzemských kinosálech si letní komedii s oživlou panenkou užilo více než 681 tisíc diváků. To je o 165 tisíc diváků více, než ONEMANSHOW: The Movie na aktuální druhé příčce letošního žebříčku. Kazmovi se podařilo překonat Oppenheimera o 26 tisíc diváků, ale vzhledem k vytrvalosti a stále narvanému sálu IMAX na pražské Floře by strůjce atomové bomby mohl ještě rychle uvadajícího Kazmu dohnat.

ONEMANSHOW už nasbíralo více diváků než tuzemské hity Poslední aristokratka, Po strništi bos, Padesátka či Zátopek. Zatímco Barbie již překonala blockbustery jako Spider-Man: Bez domova, Avengers: Infinity War či Fantastická zvířata a kde je najít.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: Box Office Mojo, Kinomaniak

Související

Deadpool & Wolverine
Film a TV Kino

Červenec v kinech: Čekání na Deadpoola zkrátí V hlavě 2

Aristokratka ve varu
Film a TV Kino

Do kin už netáhnou ani české komedie. Jen sedm filmů letos přesáhlo 100 tisíc diváků

Top Gun
Světové dny

Den Top Gunu

Pán prstenů
Film a TV Kino

Glum se vrátí. Nový Pán prstenů dorazí v roce 2026