sobota 21. září 2024

Banksy odhalil osmou malbu v osmi dnech. Dvě už zmizely

Osmá nástěnná malba anonymního umělce Banksyho se objevila v Londýně. Pokračuje tak série, v níž se každý den objevuje nové dílo. Dvě z nich už zmizela.

454702483_698774852627482_1553915394596418053_n.jpg

Osmé dílo: Nosorožec a auto s dopravním kuželem na kapotě.
Zdroj: X

  • Osmé dílo: Nosorožec a auto s dopravním kuželem na kapotě.
  • Zdroj: X

Nosorožec tulící se k Nissanu Micra, který má dopravní kužel na přední kapotě a trochu tak připomíná jiného nosorožce – tak vypadá nejnovější Banksyho dílo, které se objevilo v ulicích Londýna, konkrétně v Charltonu v jihovýchodní části města. Od minulého pondělí tak lidé každý den čekají, jestli přijde další překvapení.

Sedmé dílo namaloval Banksy v neděli, jedná se o piraně, které plavou ve strážní budce londýnské policie

V sobotu se na nepoužívaném billboardu v Cricklewoodu objevila silueta kočky, která se protahuje. Majitel nechal okamžitě billboard odstranit s tím, že ho to měla udělat stavební firma o dva dny později a že ho k okamžitému jednání vedou obavy o bezpečnost lidí, kteří se u díla scházeli. Později pak údajně slíbil, že demontovaný billboard věnuje některé z londýnských galerií.

Pátek patřil pelikánům, kteří kradou ryby z vývěsního štítu proslulé rybí restaurace ve Walthamstow v severovýchodním Londýně.

Třetím, tedy čtvrtečním dílem byl vlk vyjící na měsíc namalovaný na satelitní anténě na garáži v Pechamu. Ani ten na svém místě dlouho nevydržel, po pár hodinách si pro něj došla trojice mužů se žebříkem, odmontovala satelit a zmizela.

Středa přinesla trojici opic, které jako by se houpaly na mostu v Brick Lane. Dvojice slonů dotýkajících se choboty v Chelsea baví milovníky pouličního umění od úterka. Úplně první ze série maleb byl kozorožec poblíž Kew Bridge.

Přestože za sérií zvířat začali lidé hledat nejrůznější vzkazy, podobenství či hluboké myšlenky, Banksy prý vzkázal, že o nic takového mu nejde. Prý chce jen Brity pobavit v době, která pro ně není jednoduchá.

Související

koexistence lidí a zvířat
Zahraniční Příroda

Lidé a zvířata se budou v roce 2070 přetahovat o více než polovinu Země

GU2aQz7WAAAs3Uz
Ostatní

Zvířata na útěku z londýnské zoo. Banksy číslo devět baví svět

GUhtlD0XwAEeENY
Zahraniční Video

Čtvrtý den, čtvrtý Banksy v Londýně. Nové dílo vydrželo chvíli, než ho ukradli

GUQ44fcWoAANys5
Ostatní

Koza, dva sloni, tři opice: Banksy vytvořil v Londýně tři nová díla za tři dny