Bali chce omezit počet turistů a zakázat lidem lézt po horách

Už teď mají zahraniční turisté třeba zakázáno lézt na posvátné stromy, chodit v necudném oblečení, říkat hrubá slova, chovat se nezdvořile, dělat hluk a jednat agresivně.

10757416-0ee5ab

Bali.
Zdroj: pixabay.com

  • Bali.
  • Zdroj: pixabay.com

Porušování pravidel, nulový respekt k místní kultuře a tradicím, nevhodné chování. Bali se potýká s čím dál většími problémy s turisty a chce zavést přísná opatření.

Guvernér Bali Wayan Koster chce omezit množství turistů, kteří na jeden z nejkrásnějších ostrovů světa míří. "Masovou turistiku už nebudeme vítat. Omezíme počet turistů zavedením systému kvót," řekl Koster s tím, že se uvažuje například o registraci turistů rok před plánovanou návštěvou Bali. Až by na ně přišla řada, směli by přiletět.

Podle guvernéra jsou nejproblematičtější Rusové. Ze stovky deportovaných od ledna jich třetina byla právě z Ruska. Na aktivní sopce Mount Batur, která je jedním z nejposvátnějších míst Bali totiž například vzniklo pornografické video, na nejvyšším vrcholu Agung zase ruský turista pořídil polonahé fotografie a sdílel je na sociálních sítích.

Kvůli nevhodnému chování turistů chce také Bali zakázat všechny aktivit horách.

"Naše hory jsou posvátné a uctívané. Pokud je jejich posvátnost narušená, je to stejné jako degradovat posvátnost Bali," prohlásil Koster. Zákaz horolezectví a turistiky má platit pro domácí i zahraniční návštěvníky. Výjimku mají jen náboženské obřady a řešení přírodních katastrof.

Návrhy musí schválit indonéský parlament.

Související

447829599_1019532299540772_7415641937014329431_n
Hudba

Mládež se snaží zakázat Cannibal Corpse. Vadí jim příliš explicitní texty

2598466689_8e7f2aa167_c
Domácí

Koupání zakázáno! Nově se na seznamu objevuje Máchovo jezero i Orlík

GUhkJhaaUAAd6c6
Zahraniční

Opozici vyhodili dveřmi, vrátila se oknem. V Thajsku vzniká nová politická platforma

kouření
Domácí

Nájemníci ve Zlíně si už na balkónech nezapálí. Zakažte i bramboráky, žádají lidé