neděle 7. července 2024

Babiš zešílel: Česká veřejnoprávní média jsou prý součástí Tálibánu

Andrej Babiš při projednávání zákona o ČT a ČRo v poslanecké sněmovně prohlásil, že Česká televize není nezávislá a že její ředitel jde na ruku vládě.

Andrej Babiš

Andrej Babiš.
Zdroj: Twitter @AndrejBabis

  • Andrej Babiš.
  • Zdroj: Twitter @AndrejBabis

„Šámal to řídí, vážení, Šámal. Ten má pod sebou Tálibán. A pokud někdo si myslí, že to někdo změní, tak já jsem na to zvědav,“ pronesl Babiš.

Součástí Talibánu jsou podle něj pořady Reportéři ČT, 168 hodin, Newsroom a Otázky Václava Moravce „Součástí Tálibánu je i Interview. Viděli jsme Patrik Nacher, jak tam byl, jak se vede ta debata,“ řekl.

Všechny pražské redakce jsou prý protibabišovské, včetně iDNES spadající do jeho holdingu. „Žijeme v mediokracii. A ti novináři jsou strašně solidární,“ uvedl.

Pak ještě zkritizoval média za to, že neinformují o tom, co a jak se stalo po listopadu 1989. „Nikdo nikdy nesepsal, co tady bylo, jak to bylo, kdo koho zvolil, jak to bylo s kupónkou, jak tady skartovali 25 tisíc svazků estébáků, jak se s tím kšeftovalo. Mladá generace vůbec neví, co se tady stalo po revoluci za těch 34 let,“ rozčílil se Babiš s tím, že pětikoalici jde jen o to, aby ředitel ČT zůstal na svém místě. „Je tam ředitel na nic, protože Tálibán si tam dělá, co chce.“

Jeden z uživatelů Twitteru shrnul Babišovo vystoupení jasně:

Související

GRL7RoEXwAEFECT
Zahraniční

Biden odstoupit nehodlá. Demokraté přiznávají, že sázka na něj byla chyba

profimedia-0885425548
Zahraniční

Pryč s Bidenem, zní od demokratů. Jeho podpora po televizním fiasku skomírá

GRId_zEWkAAzuPn
Zahraniční

Superdebata: Trump působil energickým dojmem, Biden má údajně virózu

profimedia-0885123837
Zahraniční

Televizní superdebata se blíží. Trump a Biden budou na otázky zcela sami