čtvrtek 19. září 2024

Babiš vynechá část programu, zamkli před ním kostel. Pak zrušil další zrušenou akci

Nečekaný krok učinila komunita bosonohých karmelitánů od Pražského jezulátka. Když Andrej Babiš oznámil, že začne kampaň před druhým kolem voleb návštěvou jejich kostel, rozhodli se ho uzavřít. Zrušenou návštěvu výstavy ale Babiš zrušil.

Child_Jesus_of_Prague_(original_statue)

Pražské Jezulátko
Zdroj: Wikipedia

  • Pražské Jezulátko
  • Zdroj: Wikipedia

Správci kostela Panny Marie Vítězné a Pražského Jezulátka nechtějí, aby prezidentský kandidát zneužil poutní místo k útočné a strach vyvolávající kampani. „Vzhledem k načasování a mediální prezentaci této návštěvy ji jednoznačně považujeme za součást předvolební kampaně, která je navíc vedená velmi útočným a strach vyvolávajícím stylem, a se kterou se rozhodně nemůžeme ztotožnit. Nepřejeme si, aby toto celosvětově známé poutní místo a významný náboženský symbol, kterým je soška Pražského Jezulátka, byly zneužity k takovýmto účelům,“ vysvětlují karmelitáni s tím, že kostel je jinak otevřený všem návštěvníkům bez ohledu na jejich přesvědčení. „Tedy i Andreji Babišovi, k osobní modlitbě, nikoliv politické kampani,“ doplňují.

Babiš se nechal slyšet, že návštěvu ke kampani zneužít nechtěl a že agresivní kampaň nedělá na rozdíl od druhého kandidáta.

Babiš chtěl po návštěvě Jezulátka zamířit na nově otevřenou výstavu korunovačních klenotů na Pražském hradě. V úterý oznámil ale, že ji zrušil.

Nakonec ale zřejmě nedokázal odolat a objevil se tam.

Související

Snímek obrazovky_19-9-2024_113454_www.prace.cz
Domácí Video

Babiš si uřízl obří ostudu a opět upozornil na extrémně nízké platy ve svých firmách

profimedia-0884142458
Zahraniční

Útoky v Dagestánu pravděpodobně zosnoval bývalý člen Putinovy strany

Fara v Horní Polici
Domácí

Barokní fara v Horní Polici dostane novou fasádu

GJClj3rXkAAc3jv
Domácí

Poslanci ANO odešli ze schůze, nechali jen cedule s pravopisnými chybami