pátek 18. října 2024

Autobusový terminál Černý most se změní k nepoznání!

Terminál na Černém Mostě v Praze denně využije okolo 50 000 cestujících. Jedná se o důležitý přestupní bod. Toto místo už brzy změní svoji podobu.

Autobusový terminál Černý Most zná svou novou podobu

Autobusový terminál Černý Most zná svou novou podobu
Zdroj: www.ipr.cz

  • Autobusový terminál Černý Most zná svou novou podobu
  • Zdroj: www.ipr.cz

Novou podobu dostane dopravní terminál na pražském Černém Mostě. Radní už schválili koncepční studii, díky které prý vznikne příjemné, přehledné, bezpečné a pohodlné místo nejen pro cestující. Podle plánů by měly zmizet současné nedostatky jako špatně odvodněná mostní konstrukce, degradující materiál, neustálé znečišťování a špatně zastřešené autobusové nástupiště. Vznikne zde atraktivní místo s náměstím, obchody, stromy a dopravním terminálem, které bude příjemné pro obyvatele sídliště, cestující, nebo také návštěvníky obchodních center v blízkosti terminálu. Před samotnou rekonstrukcí čeká terminál provizorní úprava. Studie vznikala ve spolupráci s obyvateli Prahy a cestujícími, kteří denně terminál využívají.

Pražané ze sídlišť si zaslouží mít okolo sebe moderní a pěkné prostředí. Je ostudou, že se tomu dřív nikdo nevěnoval. Terminál Černý Most denně využívají desítky tisíc lidí, kterým toto prostředí ani trochu nevyhovuje. My z něj naopak plánujeme udělat výkladní skříň celé oblasti. Cílem koncepční studie je navrhnout nejvhodnější dlouhodobé řešení autobusového terminálu, které v horizontu deseti let nahradí současný stav,“ komentuje studii primátor Zdeněk Hřib.

Autor: HT

Související

Návrat hodinové věže na Průmyslový palác
Domácí Video

Hodinová věž se vrátila na pražský Průmyslový palác

profimedia-0798282641
Domácí

Obvinění v kauze DPP jsou stíháni na svobodě

profimedia-0798282686
Domácí

Hřib vyzývá ředitele DPP k rezignaci po zásahu policie

profimedia-0798282641
Domácí

Policie zasahuje v pražském dopravním podniku kvůli podezřelým zakázkám