Australian Open je hodně české

Po kvalifikaci se počet singlistů z Česka rozrostl na čtrnáct.

profimedia-0836242829.jpg

Brenda Fruhvirtová slaví postup.
Zdroj: Profimedia

  • Brenda Fruhvirtová slaví postup.
  • Zdroj: Profimedia

První grandslamový turnaj letošní tenisové sezóny bude hodně český. V hlavní soutěži Australian Open je ve dvouhrách nakonec devět žen a pět mužů. Kvalifikací totiž prošlo kvarteto.

„Postup do hlavní soutěže na grandslamu pro mě byla v tenisu vždycky hrozně důležitá meta a jsem moc šťastný, že se mi jí podařilo dosáhnout,“ hlásil Vít Kopřiva, který ve třetím kole kvalifikace porazil Brita Crawforda dvakrát 6:4.

Zajímavý zážitek má i Sára Bejlek, jež přehrála Nizozemku Kerkhove 6:3 a 6:4. „Do zápasu jsem vstoupila výborně, sebevědomě a agresivně. Za stavu 5:0 jsem si najednou uvědomila, jak dobře vlastně hraju, a soupeřka se pak taky zlepšila,“ komentovala svůj úspěch.

Jakub Menšík zdolal Francouze Mayota 6:3, 7:6(2). „Pomohla mi moje zkušenost z kvalifikace na US Open, tady už beru zápasy víc v klidu,“ poznamenal.

Čtvrtou úspěšnou českou kvalifikantkou je Brenda Fruhvirtová. Číňanku S'-ťia Wej vyřadila po výsledku 6:2 a 6:4. Mimochodem, i ona vedla v prvním setu 5:0. Teď se zotavuje z úpalu.

Autor: Jakub Holý

Související

KopřivaBW.jpg
Tenis

Senzační Kopřiva zdolal bývalou světovou sedmičku a zahraje si Wimbledon

Jiří Veselý.
Tenis

Veselý v kvalifikaci na Wimbledon narazil, Kopřiva postupuje

Tomáš Satoranský s řeckým soupeřem na archivním snímku
Ostatní

Češi zahájili kvalifikaci o EuroBasket porážkou

profimedia-0843386665.jpg
Tenis

V Davis Cupu pomohlo zranění