Atmosféra v týmu je dobrá, říká kapitán Souček před Albánií

Česká fotbalová reprezentace vyzve v pátek večer výběr Albánie. O náladě v týmu i o soupeři mluvil před zápasem kapitán Tomáš Souček.

Kapitán České fotbalové reprezentace Tomáš Souček.

Kapitán České fotbalové reprezentace Tomáš Souček.
Zdroj: FAČR

  • Kapitán České fotbalové reprezentace Tomáš Souček.
  • Zdroj: FAČR

Fotbalovou reprezentaci Česka čeká v Lize národů nevyzpytatelný soupeř v podobě Albánie, se kterou Češi naposledy prohráli vysoko 3:0. Tuto bilanci bude chtít změnit i kapitán Tomáš Souček, který před utkáním promluvil mimo jiné o náladě v českém týmu.

„Věřím, že jsme si všichni přenesli tu náladu, kterou jsme měli po zápase s Ukrajinou, kterou jsme porazili po dobrém výkonu a po dobrém nasazení. Přesně takhle jsme na to chtěli navázat i na startu tohoto srazu a myslím, že se to povedlo. Měli jsme pár tréninků, atmosféra je v týmu dobrá a věřím, že uděláme maximum, abychom byli připraveni,“ řekl na předzápasové tiskové konferenci Souček.

„Proti Albánii jsem odehrál v reprezentaci tři zápasy a mám bilancí výhry, remízy i prohry. Doufám, že navážu na ten první a zvítězíme. Asi nejvíce si můžeme vzít z toho domácího zápasu, kdy jsme byli lepší, dali jsme gól, ale nakonec z toho byla remíza. Nějaké situace jsme si ukazovali z našich zápasů i ze zápasů Albánie proti jiným týmům. Víme, že je to kvalitní tým,“ zavzpomínal záložník West Hamu na předchozí střetnutí s výběrem Albánie.

Zmínil také bývalého spoluhráče ze Slávie Jana Bořila, kterého trenér Hašek na poslední chvíli povolal zpět k reprezentaci: „Viděl jsem se s ním hned po derby v šatně a říkal jsem mu, že má repre formu a proč ho druhý den neuvidím. Ale nakonec jsem ho viděl. Měl jsem za něj obrovskou radost.“

Jak to těmto dvěma velezkušeným fotbalistům spolu půjde na hřišti se fanoušci budou moci přesvědčit v pátek od 20:45, kdy vyběhnou na trávník v epet Areně. Přímý přenos zajistí ČT Sport.

Autor: Ota Černý
Zdroj: FAČR

Související

Trenér fotbalové reprezentace Ivan Hašek.
Fotbal Liga národů

Haškův výběr jde na nevyzpytatelné Albánce

GZTjNxuWAAAY2js
Zahraniční

Demonstranti házeli zápalné láhve na vládní budovy. Policie použil slzný plyn

Začal říjnový sraz fotbalové reprezentace.
Fotbal Fotbalová reprezentace

Začal reprezentační sraz, soupisku doplnili čtyři hráči včetně kapitána Slávie

Ivan Hašek představil nominaci pro Ligu národů.
Fotbal Liga národů

Hašek povolal Klimenta, Schick v nominaci chybí