Athénský šplh, šlapací autíčka nebo koncerty: Kam vyrazit bez peněženky?

Přehled víkendových akcí, kde se neplatí ani koruna vstupného, pravidelně přinášejí Minutové zprávy. Ani tentokrát jsme nezapomněli.

df2f19e6-a4b8-49e7-b422-daa4426e9710

Evropský šampionát hostí Hradec Králové.
Zdroj: pořadatel akce

  • Evropský šampionát hostí Hradec Králové.
  • Zdroj: pořadatel akce

Čáslavské slavnosti se v sobotu spojí s oslavami 600. výročí úmrtí vojevůdce Jana Žižky z Trocnova. A Žižka se do Čáslavi vrátí, spolu se svou družinou se za doprovodu chórů ukáže v průvodu městem. Návštěvníky čekají také ukázky vojenské techniky, dobové ležení, historické dobové hry, šermířské vystoupení, kapela Grál, nebo divadelní a hudební vystoupení. Zdarma bude přístupná také věž Petra a Pavla, Otakarova bašta, Žižkova síň, synagoga a Městské muzeum.

Kateřinské slavnosti budou v sobotu bavit malé i velké návštěvníky v Hoře Svaté Kateřiny. Začnou průvodem, v jehož čele pojede sám král Ferdinand I. Habsburský se svatou Kateřinou, po celý den bude kapela Kamufláž hrát country, písničky z pohádek, pop i rockové pecky. Na programu jsou loutková představení, rytířská škola či výstava hospodářských zvířat.

Velká cena Moravy ve freestyle koloběžkách se chystá v sobotu v Prostějově. Jedná se o druhé kolo Českého poháru Scooter cup. Jezdci na freestyle koloběžkách se snaží předvést co nejnáročnější triky při jízdě ve skateparku nebo i mimo něj.

Za sportem vyražte také do Nového města na Moravě, kde se v sobotu soutěžící utkají v athénském šplhu na laně zavěšeném ve výšce 14 a 20 metrů.

Slavnosti se odehrají v sobotu také v Milovicích. Na programu je hudba, vystoupení artistů, pouťové atrakce, vystoupení Báry Polákové a Petra Koláře, pouťové atrakce nebo akrobatické kousky Cirkusu JOO.

XV. ročník Evropského šampionátu vozítek s pedály vypukne v sobotu v Hradci Králové. Mezinárodní závod originálních šlapacích vozítek nabídne rychlostní závod na okruhu, kritériem hodnocení bude ale i i vtipná prezentace vozítek, kostýmy a vybavení depa. V minulých ročnících byl mezi vozítky vodník, včelka Mája, Večerníček, mašinka Tomáš, hasiči, pes Fido nebo poříční policie.

Den města Bílovce v sobotu přinese hudební vystoupení Kateřiny Marie Tiché & Bandjezz, vystoupí také taneční orchestr Baard´s Band a kapely Nedivoč a Neminem. Chybět nebude ani běh do zámeckých schodů. Volně bude přístupná věž kostela, nebo Muzeum Bílovec.

Festivalem Folklorika ožije od pátku do neděle Starý Hrozenkov. Přehlídka pop music, rapu, disco a dance, folkloru, etno music a world music, klasické hudby i operního zpěvu se uskuteční v Přírodním amfiteátru Kopaničářských slavností. Vystoupí například Thom Artway za doprovodu tanečních skupin Folklorika, Lipo, Martina Pártlová nebo Martin Chodúr s kapelou, Circus Brothers nebo Vesna.

Související

2a896136-4b9a-4b5e-9fe6-7344e766adbe
Ostatní

Vyražte na výlov, slavnosti podzimu nebo historický průvod. Vstup je zdarma

60d3c46e-8ed0-4577-ba62-feca950b3293
Ostatní

Kam vyrazit a neplatit vstupné? Na obří vodácký maraton, drakiády i za zločinem

5314dbc3-1e40-42ca-907c-f08326a0c7ba
Ostatní

Kam o víkendu zdarma? Na festival ptactva, dýňobraní i zahradní slavnost

12bde35c-108f-47c9-8c98-ab42a3540371
Ostatní

Víkend přinese hlavně svatováclavské slavnosti a poutě. Kde se neplatí vstup?