Arogantní moderátor veřejnoprávní televize Železný znovu lhal

„Opravdu, opravdu nevím, o co se jedná,“ tvrdil v pondělí večer moderátor redaktorovi Blesku, který se ho ptal na video, kde se chová arogantně ke strážníkům. V úterý Železný na Twitteru napsal, že video viděl až po rozhovoru. Zase lhal.

Česká_televize_k_21._srpnu_1968_(02)

Jakub Železný
Zdroj: Wikipedia

  • Jakub Železný
  • Zdroj: Wikipedia

Problém je, že podle webu expres.cz už v neděli odpoledne zavolal mluvčí městské policie Ireně Seifertové a domáhat se vysvětlení, proč je video zveřejněné.

„Pan přestupce mi volal v neděli 19. března asi kolem půl druhé odpoledne. Video jsme spolu probrali a na některých věcech jsme se skutečně neshodli. Potvrdila jsem mu náš názor, že jsme postupovali zcela standardně bez ohledu na osobu přestupce,“ sdělila Expresu Seifertová.

I na samotném videu Železný bezostyšně lže do očí nadřízenému strážníků, kteří ho přistihli při dopravním přestupku. Když mu chtěli udělit pokutu, odmítl ji podepsat. „Udělám tam křížek a kolečko, to je třeba můj podpis.“ Když se dozvěděl, že to nepůjde, rozzuřil se: „A dost! Už toho mám ale vopravdu dost! Že se nestydíte,“ vykřikoval Železný a dožadoval se příjezdu nadřízeného strážníků. Před ním prohlásil, že hlídka lže, je arogantní a křičí na něj. Na dotaz, proč se chtěl podepsat křížkem a kolečkem s klidem prohlásil, že nic takového neřekl.

Železný má dlouhé roky konflikty s policií právě kvůli své aroganci. V řadě případů se jeho verze událostí výrazně liší od oficiálních sdělení policistů.

Související

Vizuál stanice ČT art k výročí 11 let
Film a TV

ČT art slaví 11 let. Podzim přinese řadu novinek

Netflix
Film a TV Streaming

Na kolik vás vyjdou streamovací služby?

Milion chvilek míří na Kavčí hory.
Domácí

Milion chvilek ožívá. Kvůli 168 hodinám chystá protestní akci před Českou televizí

Václav Neužil, Sarah Haváčová a Denisa Barešová ve filmu Smetana.
Film a TV

ČT představila podzimní nabídku. Neužil ztvární Smetanu, vrátí se Docent i StarDance